Виконавчий комітет Кременчуцької міськради перевірять 25 спеціалістів з Полтавської ОДА

30.05.2017, 12:23 Переглядів: 1 780

У Кременчуці розпочалась комплексна перевірка стану здійснення виконкомом міської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади

 

Виконавчий комітет Кременчуцької міськради перевірять 25 спеціалістів з Полтавської ОДА

Засідання складу робочої комісії напередодні початку перевірки відбулось у стінах обласної державної адміністрації. Керівник робочої групи — Роман Товстий, заступник голови Полтавської ОДА. Його заступником у складі комісії став начальник організаційного відділу апарату ОДА Віктор Іванченко. Саме він розповів, як буде проходити перевірка та яка її головна мета:


— Нами буде проведено комплексну перевірку стану здійснення виконкомом кременчуцької міської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади. Проводиться перевірка до відповідної постанови Кабінету Міністрів та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», — розповів Віктор Іванченко. — У Законі визначені повноваження виконавчих органів міських, селищних сільських рад.


До робочої групи введені представники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, які здійснюють перевірку до кожної галузі згідно законодавства.


У складі робочої групи — 25 осіб. Одна людина буде проводити перевірку у одній галузі.


Перевірка буде проходити по галузях — лікарні та заклади медицини перевірятимуть представники з обласного департаменту охорони здоров’я. Департамент освіти і науки буде перевіряти свою галузь, зокрема мова про навчальні заклади. Санітарна та ветеринарна служби перевірятимуть міські підрозділи СЕС.


— Ми будемо перевіряти той орган виконавчої влади, який, головним чином, має дбати про людей. Він має забезпечувати гарну роботу шкіл, роботу лікарень та соціальних закладів, щоб вчасно і на рівні надавалась допомога незахищеним верствам населення та інвалідам, воїнам АТО, тимчасово переміщеним особам, — додав пан Іванченко.


З особливою увагою перевірять як працюють служби у справах дітей у двох районах — Крюківському та Автозаводському.

 

Виконавчий комітет Кременчуцької міськради перевірять 25 спеціалістів з Полтавської ОДА


Напередодні головна Полтавської ОДА Валерій Головко затвердив склад робочої групи та робочий план. Робоча група зустрінеться з представниками всіх служб, управлінь та департаментів, які підпадають під перевірку. За підсумками роботи кожен член робочої групи приготує довідку. У цьому документі буде висвітлено підсумок роботи виконавчої служби Кременчука за 2015-2016 роки та перший квартал 2017 року.


— Перевірка буде багатосторонньою. Буде висвітлено як позитив та, зокрема здобутки, так і негатив, прорахунки та невирішенні питання. Надалі кожен представник обласного управління робочої групи, виходячи з недоліків, які він виявив на теренах Кременчуцького району, повинен визначити шляхи вирішення. Буде опрацьовано план дій, що необхідно зробити керівництву Кременчуцького міськвиконкому, департаментам та управлінням, міським службам, — пояснив Віктор Іванченко.


З огляду на висновки робочої групи, підійматиметься питання про необхідність звернення до обласних структур — обласної ради або ОДА. Або, при потребі, до департаментів, міністерств у Київ.


— Перевірка необхідна щоб вирішити питання по злободенних болючих сторонах життєдіяльності Кременчука. Ми краще зрозуміємо, що потребує населення цього міста. Ця робота потрібна і вона виправдала себе. Така комплексна перевірка, згідно постанови КабМіну, здійснюється раз на два роки у кожному місті обласного значення. Тоді голова ОДА візьме на контроль проблемні питання і ми зможемо чекати від органів місцевого самоврядування результату по виправленню недоліків, — додав Віктор Іванченко.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

 

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх