Уродженець Кременчука потрапив на відео камер спостережень у ніч перед вбивством Павла Шеремета

12.05.2017, 15:03 Переглядів: 6 330

Ігор Устименко прокоментував журналістам, чому опинився в тому місці

Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом із колегами з міжнародної мережі OCCRP після смерті журналіста Павла Шеремета працювали на місці події. За інформацією Громадського у фільмі проаналізовано події ночі перед вбивством журналіста. 

 

Журналістське розслідування почалося з ретельного дослідження моменту закладання вибухівки. Саме тоді й виникли перші питання до слідства.

У результаті перегляду відео з камер спостережень, ідентифікували автомобіль марки Шкода. Журналісти звернулися до фахівців з проекту BELLINGCAT, щоб ті допомогли розпізнати номерний знак автомобіля. 

 

В ніч перед вбивством журналіста камери зафіксували колишнього співробітника СБУ Ігоря Устименка. Журналісти з’ясували, що Устименко народився у Кременчуці, навчався у Полтавському вищому зенітному командному училищі. Станом на 2014 рік служив у СБУ.

 

Ось як прокоментував журналістам Ігор Устименко своє перебування поблизу будинку Шеремета:

 

- Это я, по всей видимости. По всей видимости... Это было когда-то такая работа, что это частные услуги оказать... Там несовершеннолетние дети.

 

Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що Ігор Устименко працював у органах СБУ лише до кінця квітня 2014 року. 

 

- Повідомляємо, що Устименко Ігор Андрійович був звільнений з СБУ 29 квітня 2014 року. Якби журналісти звернулись до нас із запитом про пана Устименка не після виходу програми в ефір, а до неї, можливо, не було б про що розповідати… Нагадуємо, що кримінальне провадження за фактом вбивства Павла Шеремета розслідується Національною поліцією, до слідчих якої ми і рекомендуємо звертатися за коментарями по суті справи, - написала спікер спецслужби Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook. 

 

 

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував.

 

Машина належала керівниці «Української правди» Олені Притулі, але її в машині у момент вибуху не було. За даними поліції, вибуховий пристрій знаходився дуже близько до журналіста, знизу автомобіля.

 

З самого моменту вбивства слідство відмовлялося від оприлюднення суттєвої інформації стосовно ходу розслідування, для якого була створена спецгрупа із залученням ФБР, йдеться у сюжеті.

 

Проте 8 лютого 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів прес-конференцію щодо перебігу розслідування вбивства Шеремета.

Таким чином, на сьогоднішній день слідство розглядає 5 версій скоєння вбивства журналіста. Попри численні експертизи, допити понад 1000 осіб, вилучення відео з камер спостереження обсягом понад 150 терабайт, наразі у справі про вбивство Шеремета немає жодного офіційного підозрюваного. У жовтні 2016-го журналісти «Української правди» опублікували матеріал, в якому навели факти і представили документи, в яких йдеться про стеження за редакцією, до якого за їхніми свідченнями, були причетні українські правоохоронні органи. У відомстві Авакова, заявили, що перевірили ці заяви, і факт стеження за журналістами з боку спецслужб заперечують.

 

Джерело: Громадське ТБ

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Громадське Телебачення
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх