Відсьогодні рухайся по колу правильно

28.04.2017, 18:30 Переглядів: 5 747

Відсьогодні рухайся по колу правильно

Для Кременчука нічого не зміниться

В Україні сьогодні, 28 квітня, вступили у силу нові правила перетину перехресть з круговим рухом. Відтепер перевагу в русі надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Зауважимо, що у Кременчуці після нововведення для автомобілістів нічого не зміниться.  

 

- У нас обидва кола і до цього були головною дорогою, але за рахунок встановлених знаків пріоритету. А зараз коло головне завжди, "по умолчанию", - пояснив "Телеграфу" Юрій Глансков, директор однієї із автошкіл міста.

 

Але в цілому в Україні створилася певна колізія, - повідомляє офіційна газета Верховної Ради України. З одного боку законом встановлено нові правила руху на перехрестях, де організовано круговий рух, з іншого — діють старі правила, які Кабінет Міністрів України має змінити протягом одного місяця з дня набрання чинності закону. Варто нагадати, що за тим самим законом про дорожній рух лише Кабінет Міністрів має право визначати порядок проїзду перехресть. До того ж треба врахувати і те, що дорожні служби, виконуючи зміни до закону не встигнуть за добу (з моменту друку закону до дня набрання ним чинності) прибирати на всіх перехрестях з круговим рухом дорожні знаки або розмітку, які визначають інший порядок проїзду перехрестя, аніж той, що встановлено новим законом.

 

Тому, виїжджаючи за межі Кременчука та рухаючись перехрестям, де організовано рух по колу, краще, як то кажуть, подивитися в очі іншому водієві аби зрозуміти його дії відносно вашого транспортного засобу.

 

Нагадаємо, що відповідний законопроект №4246 "Про внесення змін до статті 41 Закону України" Про дорожній рух "(щодо пріоритетності транспортних засобів, що рухаються по колу)" 5 квітня підтримали 234 нардепи.  

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх