Сільські голови на Полтавщині поговорять з громадянами перед травневими святами щодо лісових пожеж

18.04.2017, 10:41 Переглядів: 1 056

Минулої п'ятниці, 14 квітня, у режимі відеоконференції відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі голів регіональних комісій

 

Сільські голови на Полтавщині поговорять з громадянами перед травневими святами щодо лісових пожеж

Перед початком засідання голова Полтавської ОДА Валерій Головко запитав про ситуацію з пожежами у Полтавській області та шляхи їх уникнення:

 

Сільські голови на Полтавщині поговорять з громадянами перед травневими святами щодо лісових пожеж

 

- Історія пожеж не нова. Колись їх більше, колись менше, чи то через тепло, чи хтось на дачу поїхав. Але ситуація не змінюється кардинально. Потрібно приймати рішення, які б попередили виникнення пожеж.

 

У цьому році спостерігається незначне підвищення пожеж. Головною причиною вважають початок дачного сезону. Люди на своїх земельних ділянка спалюють стару траву, але без нагляду цей процес переростає в пожежу.

 

Сільські голови на Полтавщині поговорять з громадянами перед травневими святами щодо лісових пожеж

 

- Люди хочуть дешевшим і швидшим шляхом підготувати землі до використання, тому підпалюють траву, що в деяких випадках призводить до пожеж, — пояснює директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов. — Можливо, треба вносити пропозиції, щодо посилення відповідальності та збільшення штрафу.

 

Валерій Головко зауважив, якщо людина володіє земельною ділянкою, вона повинна відповідати за безпеку на ній.

 

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Піддубний запропонував закріплювати лісосмуги за користувачами землі, щоб підвищити рівень спостереження та безпеки ділянок.

 

Сільські голови на Полтавщині поговорять з громадянами перед травневими святами щодо лісових пожеж

 

Під час відеоконференції розглянули питання про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період.

 

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін доповів, що у минулому році вдалося зменшити кількість лісових пожеж у 2,5 рази, а пожеж на торфовищах — у 2 рази:

 

- Позитивна тенденція по зменшенню пожеж була досягнута завдяки своєчасно вжитим профілактичним заходам, проведенням щоденного жорсткого моніторингу, щодо пожежної обстановки та оперативного реагування департаментів.

 

За ініціативи Державної служби з надзвичайних ситуацій запроваджений новий підхід до протидії пожеж у екосистемах, який підтвердив свою ефективність.

 

- На Гончарівському міському полігоні у Чернігівській області вдалося ліквідувати серйозне загорання. Тільки завдяки комплексному залученню іноземної техніки нам вдалося ліквідувати пожежу в 20 гектарів, — розповів Микола Чечоткін.

 

Також він закликав місцеві органи влади провести серйозну розмову з сільськими головами напередодні травневих свят. Адже люди відпочиватимуть в лісі і робитимуть вогнища, що можуть спричинити пожежу.

 

- Потрібно серйозно попрацювати з головами селищних рад, з очільниками територіальних громад та громадськими активістами, щоб вони провели обходи і нагадали людям правила поводження з вогнем і можливі наслідки. Роз’яснили відповідальність, за спалювання рослинності і сміття. Це дозволить вчасно попереджувати пожежі, — наголосив голова ДСНС.

 

Наостанок керівництво комісії запропонувало областям, які мають перевиконання по бюджету закупити додаткову техніку підвищеної прохідності.

 

 


Прес-служба Полтавської ОДА

 

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх