Хокеїсти «Кременчука» Петленко та Чорний стартували на юніорському чемпіонаті світу. Прямі трансляції

16.04.2017, 11:03 Переглядів: 2 488

Хокеїсти «Кременчука» Петленко та Чорний стартували на юніорському чемпіонаті світу. Прямі трансляції

Українські юніори відкрили чемпіонат світу з перемоги над італійцями

15 квітня юніорська збірна України U-18 з перемоги над італійцями розпочала виступи на чемпіонаті світу з хокею в дивізіоні 1В. У її складі грають два хокеїста ХК "Кременчук" - воротар Микита Петленко і нападник Дмитро Чорний.

 

Турнір приймає словенський Блед, а суперниками українців у боротьбі за єдину путівку в дивізіон 1А стануть збірні Словенії, Австрії, Польщі, Італії та Японії. Головними фаворитами турніру вважаються Словенія та Австрії, тоді як Польщі, Україні, Італії та Японії відводять роль андердогов.

 

У минулому сезоні українські юніори посіли третє місце в групі - цей результат став найкращим для нашої команди за останні сім років. Два дні тому в тому ж Бледе завершився чемпіонат світу рангом вище - в дивізіоні 1А, перемогу в якому здобула збірна Франції і пробилася до еліти юніорського хокею, де зіграє в 2018 році. Найгіршою збірної стала Угорщина, яка в наступному році опуститися в наш дивізіон 1В.

 

У стартовому поєдинку змагання зустрічалися однолітки із України та Італії. Наша команда володіла ініціативою у першому періоді і на 17-й хвилині матеріалізувала свою перевагу у закинуту шайбу. Олександр Пересунько виявився найрозторопнішим на п’ятаку перед воротами Лео Костнера і проштовхнув шайбу у ворота. Підопічні Олега Ігнатьєва у другому періоді віддали ініціативу супернику, який скористався таким подарунком. Італійці двічі відзначилися, а українська команда свої нечисленні шанси відзначитись втратила. Зате третя 20-хвилинка пройшла за повної переваги нашої команди. Спочатку Олександр Фірсов у більшості зрівняв рахунок, потім спрацювала зв’язка «Білого Барсу» Даниленко – Лесніков, а крапку у матчі поставив Гліб Кривошапкін, який наприкінці зустрічі у меншості перехопив шайбу, втік на побачення із голкіпером і легко переграв того.

 

 

Італія – Україна – 2:4 (0:1; 2:0; 0:3)

Судді: М. Хасоніц (Угорщина), К. Братен (Норвегія), Д. Раковіч (Словенія)

Склад України: Петленко. Стоцький – Горлушко, Логач – Волобуєв, Бабчук – Табашник, Фірсов. Бузоверя – Ступак – Чорний, Лесніков – Мороз – Даниленко, Матейченко – Кривошапкін – Пересунько, Архипенко – Морозов – Шиманський, Савченко.

Голи: 0:1. Пересунько (Матейченко, Кривошапкін, 16:43), 1:1. Глюк (Касслатер, Пфостль, 22:10), 2:1. Форте (Бергер, Делука, 25:16), 2:2. Фірсов (Пересунько, Матейченко, 43:19 – більш.), 2:3. Даниленко (Лесніков, Мороз, 48:03), 2:4. Кривошапкін (57:12 – менш.).

 

Розклад матчів збірної України:

15 квітня. Італія - Україна
16 квітня. Україна - Польща 14:00 (відео трансляція)
18 квітня. Японія - Україна 14:00 (відео трансляція)
19 квітня. Україна - Австрія. 21:00 (відео трансляція)
21 квітня. Україна - Словенія 17:30 (відео трансляція)

 

Склад збірної України

Воротарі: Артур Оганаджян (Беркут Київ), Микита Петленко (ХК Кременчук)

Захисники: Олександр Фірсов, Микита Табашник, Данило Бабчук, Антон Стоцький (всі - Беркут Київ), Сергій Логач (Білий Барс), Олександр Горлушко (Кривбас), Микита Волобуєв (Нью-Джерсі Рокетс, USPHL, США)

Нападники: Богдан Савченко, Артем Матейченко, Олександр Пересунько, Фелікс Морозов, Гліб Кривошапкін (всі - Беркут Київ), Микита Лісников, Дмитро Даниленко (обидва - Білий Барс), Артем Шиманський, Дмитро Чорний (ХК Кременчук), Данило Мороз ( Зволен U18, Словаччина), Богдан Ступак (Лоуер Аустрія Старз, Австрія U18), Денис Архипенко (Вілкс-Беррі, AYHL U18, США), Артем Бузоберя (Джерсі Шор, NA3AHL, США)

Головний тренер: Олег Ігнатьєв

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ФХУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх