Полтавський нардеп Сергій Каплін став «Генератором абсурдних ідей №1» у Верховній Раді

7.04.2017, 14:01 Переглядів: 4 065

Полтавський нардеп Сергій Каплін став «Генератором абсурдних ідей №1» у Верховній Раді

Він - лідер за поданням абсурдних законопроектів, які навіть не були зареєстровані Апаратом Верховної Ради

Полтавський нардеп Сергій Каплін, лідер "Партії простих людей", отримав від Комітета виборців України звання «Генератора абсурдних ідей №1». У рамках проекту "Дослівно" КВУ склав рейтинг найбільш абсурдних законопроектів Верховної Ради. Також серед авторів абсурдних законопроектів полтавський нардеп-свободівець Юрій Бублик.

 

"Особливість цих проектів полягає в тому, що вони навіть не були зареєстровані Апаратом Верховної Ради з огляду на неадекватність їхніх положень. Відповідний перелік було отримано КВУ у відповідь на інформаційний запит", - йдеться у повідомленні КВУ на сторінці в Фейсбук.

 

ТОП-5 абсурдних законопроектів:

 

1. Проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України щодо звернення до Новообраного Президента США Дональда Трампа про не підтримку та засудження образливих висловлювань окремих українських публічних діячів».

Ініціатор проекту, Сергій Каплін, запропонував Верховній Раді звернутися до Президента США Дональда Трампа із закликом не сприймати образливі висловлювання Арсенія Яценюка, Арсена Авакова та Павла Петренка на його адресу. Проект не зареєстрували через «непрогнозовані політичні наслідки» від його прийняття.

 

2. Проект Постанови «Про відкладення розгляду питання перейменування міста Кіровоград Кіровоградської області до внесення змін до статті 133 Конституції України та підписання і ратифікації угоди між Україною і ЄС щодо приєднання (членства) у ЄС».

Екс-очільник Кіровоградської ОДА Сергій Ларін ініціював відкласти перейменування Кіровограда до вступу України в ЄС. У Раді проект не зареєстрували.

 

3. Проект Постанови: «Про заборону призначення народного депутата України Олега Ляшка членом Парламентської асамблеї Ради Європи».

Сергій Каплін виступив за заборону призначення Олега Ляшка членом ПАРЄ від України. Підстава – сумнівна репутація лідера Радикальної партії. Каплін ініціював відповідну Постанову Ради, однак її не зареєстрували через невідповідність функціям парламенту.

 

4. Проект Постанови «Про визнання роботи керівництва правоохоронних органів України незадовільною»

Нардепи-свободівці Олег Осуховський, Юрій Бублик, Михайло Головко, Андрій Іллєнко та Олександр Марченко закликали Раду визнати незадовільною роботу правоохоронних органів. Проект не зареєстрували, оскільки в Раді вже й так знаходилися на розгляді документи про звільнення голів СБУ та МВС.

 

5. Проект Постанови «Про звільнення Нищука Є.М. з посади Міністра культури України»

Після скандальної заяви Євгена Нищука про генетику відразу низка депутатів ініціювали його звільнення. Одним із них був Сергій Каплін, однак його проект постанови був поданий із запізненням, а тому його не зареєстрували. Щоправда нардеп все ж домігся свого, подавши законопроект в інший формі.

У КВУ зазначають, що Сергій Каплін вдається до "відверто провокативних кроків" через бажання сподобатися виборцям.

 

"За час роботи Верховної Ради Сергій Каплін подав більше 120 законопроектів, що робить його одним із «напродуктивніших» депутатів парламенту. Однак далеко не всі із запропованих ідей можна назвати адекватними», – підсумував голова КВУ Олексій Кошель.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: antikor.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх