На Полтавщині закрили 6 з 10 карантинних пунктів, де фіксували африканську чуму свиней

24.03.2017, 17:48 Переглядів: 1 073

Сьогодні у Полтавській ОДА пройшло засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

 

На Полтавщині закрили 6 з 10 карантинних пунктів, де фіксували африканську чуму свиней

Нині по області залишається надзвичайно складною ситуація по африканській чумі свиней. Заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий зазначив, що у 2016 році в області зафіксували 10 випадків захворювань. Такий же показник маємо лише на перший квартал 2017 року.

 

На Полтавщині закрили 6 з 10 карантинних пунктів, де фіксували африканську чуму свиней

Але завдяки спільній роботі профільних служб, місцевих органів влади із десяти випадків карантинні зони закрили в 6 населених пунктах. Карантин триває у Лубнах, Тишках (Лубенський р-н), Великій Багачці, Якимовому (Великобагачанський р-н). Вже з наступного тижня карантин закриють у Великобагачанському та Лубенському районі.

 

Як повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль, найбільший ступінь виникнення та поширення АЧС у підсобних господарствах будинків-інтернатів:

 

На Полтавщині закрили 6 з 10 карантинних пунктів, де фіксували африканську чуму свиней

 

- Результати невтішні. З 13 підсобних господарств — п’ять не утримуються. Це прямий ризик виникнення африканської чуми свиней. Вони мають виконати вимоги закритого режиму роботи, або ж свиней потрібно вивезти на забій.

 

Представник управління СБУ України в Полтавській області запропонував, щоб працівники їхньої структури теж брали участь у проведенні перевірок господарств та створити перелік ризикових підприємств. А потім перевірити чи дотримуються вони ветеринарних вимог. Він також зауважив, що реагувати варто до виникнення спалаху АЧС.

 

Роман Товстий підтримав дану пропозицію та зазначив, що більшість підприємств Полтавщини працюють відповідально у закритому режимі. Інше питання — до підприємств, які працюють не офіційно.

 

- Варто посилити повноваження ветеринарів. Але і ваша співпраця для нас важлива, — відповів заступник голови облдержадміністрації.

 

Також у Полтавській області зафіксували 4 випадки захворюваності тварин на сказ. Робота з подолання захворюваності триває.

 

- Ми, депутати облради, виділили 10 мільйонів гривень на проведення профілактики сказу. Депутатський сектор опікується тим, щоб цієї проблеми у нас не було. Від керівників господарств ми також вимагаємо іти нам на зустріч, — наголосив Роман Товстий.

 

Нині проводиться тендер на закупівлю вакцини через систему «ProZorro». Після цього створять бригади по всій області, які розкидатимуть вакцину на площі 28 тис. га. У кінці квітня бригади розпочнуть роботи. Окрім того, зараз проводиться масова вакцинація собак котів та великої рогатої худоби.

 

На Полтавщині закрили 6 з 10 карантинних пунктів, де фіксували африканську чуму свиней

 

Також на нараді обговорили інші небезпечні захворювання: пташиний грип, захворювання ВРХ. Їх на території Полтавщини не фіксували. Але профілактичні заходи проводять: інформують населення, перевіряють транспорт, що в’їжджає в область.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх