А та В – у Кременчуцькому військовому ліцеї вже добре знають, що ними робити

23.03.2017, 16:03 Переглядів: 2 631

А та В – у Кременчуцькому військовому ліцеї вже добре знають, що ними робити

А ти вже вмієш надавати першу домедичну допомогу?

18 березня у кременчуцькому військовому ліцеї представник 44-го Навчального центру Роман Бутрімов провів заняття з курсантами, яке було присвячене двом літерам – А та В. За алгоритмом надання допомоги це – дихальні шляхи та пневмоторакс.


Під час заняття курсанти подивились фотографії та відео – проаналізували причини отримання цих ушкоджень та можливі наслідки для життя та здоров’я. Розглянули варіанти допомоги постраждалим. Навчились правильно звільняти дихальні шляхи та підбирати назо-фарингіальну трубку.

 

– Перед тим як відкрити дихальні шляхи треба впевнитись, що вони не перекриті чужорідними речами: недопалок, жуйка, зуби, земля, блювотиння, – каже Роман Бутрімов. – Очищення ротової порожнини виконується наступним чином: нахил голови в бік, перевірка ротової порожнини на зайве, очищення від язика до щоки назовні (бинтом\валком чи з блокуванням щік між щелеп - бо це власна безпека). Та повернення голови в центральне положення. Лише після цього займаємося відновленням прохідності дихальних шляхів. А саме: запрокинути голову, притримати лоба, відкрити рота - обережно відвівши нижню щелепу.


Далі нахиляємося своїм вухом над ротом постраждалого так, щоб ми бачили його грудну клітку, на яку кладемо свою руку.


Таким чином ми використовуємо метод - Бачу-Чую-Відчуваю – бачу рух грудей, чую звук видихів, відчуваю рух повітря в усі та грудної клітини під рукою.
І так слухаємо 10 секунд. Нормальна частота дихання 2-5 видихів/10 сек. Якщо менша - то треба робити серцево-легеневу реанімацію, якщо більша, то є підозра на пневмоторакс. Починаємо шукати його ознаки.

 

Загальний вишкіл, до якого безкоштовно можуть долучитися всі бажаючі, відбудеться 8 квітня. За довідками звертайтеся за тел.: (096) 716-47-85 — Роман.

 

Автор: solod
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх