Пенсійний фонд по-новому: пенсіонерам — електронні посвідчення, працівникам — електронні трудові

22.03.2017, 16:30 Переглядів: 4 522

Пенсійний фонд по-новому: пенсіонерам — електронні посвідчення, працівникам — електронні трудові

Обіцяють, що у пілотному режимі проект запрацює вже до осені

Цього року паперові трудові книжки українців замінять на електронні, так само, як і пенсійні посвідчення пенсіонерів. Про це 16 березня заявили у Пенсійному фонді України під час звіту за підсумками 2016 року, повідомляє прес-служба фонду.

 

Нині анонсований сервіс знаходиться в розробці, його пілотний запуск планується восени. До того часу чиновники планують повністю закінчити оцифрування паперових відомостей, що дозволить пенсіонерам звертатися в органи соцзахисту незалежно від місця реєстрації.

 

Як розповів голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, після запуску електронних трудових книжок, прослідкувати кар'єру будь-якого українця, дізнатись розмір його зарплати чи посаду можна буде через інтернет. У фонді переконані, що це спростить спілкування робітників з роботодавцями та ускладнить можливість фальсифікування документів. Крім того, електронна трудова допоможе отримати кредит, якщо банк вимагає довідку про місце роботи.

 

Систему мають намір інтегрувати з реєстром надходжень від єдиного соціального внеску, у якому вже є інформація про прийняття і звільнення з роботи. Необхідно лише доповнити наявну базу інформацією про посаду, причину звільнення та іншу відсутню інформацію та запустити послугу «електронна трудова книжка».

 

Пенсіонери, за планом фонду, також мають перейти на електронні посвідчення. Поки такі отримали лише пенсіонери-переселенці, але їх доля чекає і всіх інших. Такі посвідчення містять цифровий підпис, який дозволяє отримувати документи на веб-порталах органів влади.

 

Обіцяють, що електронне посвідчення дозволить переглядати інформацію про розмір пенсії, страховий стаж і т. д. в онлайні.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: pinchuk.biz.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх