«Молодий вчитель без стажу заробляє понад 4 800 гривень», - міністр освіти

21.03.2017, 16:01 Переглядів: 7 713

Лілія Гриневич обіцяє, що вчительські зарплати продовжать зростати

від початку року зарплата вчителів загальноосвітніх шкіл зросла до 4 800-6 800 гривень, а до 1 вересня просування по тарифній сітці на два розряди відбудеться для всіх педагогічних працівників, повідомляє osvita.ua з посиланням на міністра освіти Лілію Гриневич.

 

- Якщо це молодий вчитель, який ще не має стажу і не має високої кваліфікаційної категорії, в 2016 році середня заробітна плата таких учителів становила орієнтовно понад 3600 гривень. Зараз це понад 4 800 гривень. Якщо ми візьмемо вчителя вищої кваліфікаційної категорії, то середня заробітна плата з надбавками для вчителя вищої кваліфікаційної категорії у 2016 році становила трохи менше 5 000 гривень, зараз вона становить понад 6 800 гривень, - наголосила Гриневич.

 

Названа зарплата - це один посадовий оклад з навантаженням 18 годин, якщо ж навантаження є більшим, то і розмір зарплати - більший.

 

- Чи нас задовольняє такий рівень зарплат вчителів? Ні. Зарплати вчителям, як і іншим педагогічним працівникам, повинні зростати. Зараз не всі педагогічні працівники, які навчають поза системою загальної середньої освіти, отримали підвищення зарплатні. Місцеві органи влади мають час до 1 вересня забезпечити просування по тарифній сітці на два тарифні розряди - це передбачено постановою Уряду, і для працівників дошкільних навчальних закладів, і інших педагогічних працівників сфери позашкільної, професійно-технічної освіти, - зазначила міністр.

 

Вона додала, що частина органів місцевого самоврядування вже це зробили, а в частини готові рішення, але не ухвалені через те, що на сесію не зібралися обласні ради.

 

- З 1 вересня таке просування на два тарифні розряди буде обов’язковим для всіх педагогічних працівників, - наголосила Лілія Гриневич.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: votumseparatum.org
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх