Кременчужани з обмеженими можливостями потребують відкриття відділення плавання для параспортсменів

18.03.2017, 14:33 Переглядів: 3 032

Кременчужани з обмеженими можливостями потребують відкриття відділення плавання для параспортсменів

Протягом багатьох років у нашому місті спортсмени з обмеженими можливостями в складі збірної команди області та України виборюють призові місця в плаванні, але їм нема де тренуватися

Кременчужани з обмеженими можливостями, які протягом багатьох років у складі збірної області та України виборюють призові місця, потребують відкриття відділення плавання для параспортсменів. Про це йшлося на нараді з представниками відділу фізичної культури і спорту міськвиконкому 14 березня. Голова громадської організації «На крилах надії України» Костянтин Кууск запропонував чиновникам розглянути можливість відкриття такого відділу на базі комунального закладу КДЮСШ №1.

Для прикладу Костянтин навів імена кременчужан, що досягли певних висот у цьому виді спорте: Котова Олега, який у Франкфурті на чемпіонаті Європи виступав в складі збірної команди України (1999р.), Тимошенко Марини (Глобальні ігри 2004р. Швеція), Торовика Івана (відкритий чемпіонат Чехії 2004), Кууска Костянтина (Чехія, 2006р., Туречина, 2012р.) Анісімової Ірини, яка в грудні 2015 року встановила два рекорди України та виконала норматив майстра спорту України, а також маленьких плавців, які багато років поспіль виборюють путівки до міжнародного центру «Артек» та Паралімпійського центру в Євпаторії, де беруть участь у фінальних змаганнях дитячої спартакіади «Повір у себе» та займають призові місця.
- Спортсмени-плавці нашого міста встановлювали рекорди України та займали і займають призові місця, стають чемпіонами країни в цьому виді спорту, але не завжди процес підготовки до тих чи інших змагань проходить на належному рівні за багатьох причин, - говорить Кууск. - Щиро сподіваємося, що Ви не залишитесь байдужим до проблем інвалідів, які, незважаючи на свої недуги, переборюючи біль, а інколи і суспільну зневагу, прагнуть завдяки спорту знайти гідне місце для реалізації особистості та стати повноправними громадянами нашого суспільства. Як показує багаторічний досвід Кропивницького, є перспектива розвитку спорту дитячого плавання від Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» до чемпіонатів України та міжнародних стартів.
Крім того, ГО «На крилах надії України» прозвітувала про рік своєї роботи. Ось що було зроблено:
2. Акція «Обновка на Різдво»;
3. Започатковано проект по збору одягу для багатодітних, малозазбечених сімей, переселенців, завдяки якому більше 200 кг одягу у січні 2017 року передали до Авдіївки;
5. Розважально-ігровий квест;
7. Фестиваль «М-Арт» (більше 40 учасників з різних куточків країни, Полтава, Дніпропетровськ, Харків, Охтирка) 
8. Діти - квіти життя! (21 лютого свято Масляної для дітей-сиріт).
Автор: Руслана Горгола Джерело фото: hollydolly.com.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх