Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

15.03.2017, 11:00 Переглядів: 2 319

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

Кременчуцький завод технічного вуглецю успішно пройшов міжнародний аудит та підтвердив відповідність всіх етапів виробництва міжнародним стандартам. Про це повідомили колективу незалежні аудитори. Продукція КЗТВ користується попитом не лише в Україні, а й в Європі.

 

Підвищені вимоги до якості та новий сертифікат

Що треба зробити, аби потрапити на європейський ринок? Перш за все - виконувати високі вимоги по якості продукції, отримати сертифікат відповідності по ISO 9001 та ІSO/TS 16949 та щороку його підтверджувати. Кременчуцький завод технічного вуглецю «прорубав вікно в Європу» ще в 1998 році. Наразі його продукція користується попитом не лише на українському ринку. Географія поставок продукції - це понад 15 країн, а серед покупців, крім української «РОСАВИ», такі поважні виробники шин для автомобілів, як Michelin (Франція), Nokian (Фінляндія), Goodyear (США).

 

Цей рік був для підприємства особливим - треба було пройти ресертифікаційний аудит (тобто отримати новий сертифікат на систему менеджменту). Вимоги до стандартів стають жорсткішими з кожним роком, і КЗТВ мав довести відповідність міжнародному стандарту ISO 9001 (у редакції 2015 року) та стандарту для автовиробників ISO/TS 16949.

 

На підприємстві тиждень працювали дві групи незалежних аудиторів міжнародного рівня. Перевіряли всі етапи виробництва та менеджмент якості на кожному з процесів.

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

Директор КЗТВ Вячеслав Яворський зізнається: підтвердити відповідність стандарту ISO 9001 непросто, оскільки з’явилася нова вимога по ризик-менеджменту.

 

-

Міжнародна спільнота ввела цей стандарт, щоб виключити навіть імовірність випуску неякісної продукції. Ми мусимо передбачити всі ризики, і не лише виробничі (збій у роботі чи вихід із ладу обладнання тощо). Сюди ж належать і соціальні ризики: страйки, невдоволення працівників, громадськості, ризик непостачання сировини, фінансові ризики, зміни законодавства. Усе треба передбачити, в Україні це дуже складно, та проте це вимога часу, і ми маємо рухатися вперед разом із нею, іншого шляху просто немає, якщо ми хочемо працювати на міжнародних ринках, - зазначає директор КЗТВ

 

Якість підтверджено: висновок фахівців

І ось нарешті хвилююча мить. Керівники різних підрозділів підприємства зібралися, аби почути «вердикт» аудиторів.

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

Доповідали Азіз Куршунлу, провідний аудитор компанії TUV NORD (Туреччина) та провідний український аудитор Павло Фещенко. Вони й повідомили радісну новину: підприємство пройшло аудит та отримає новий міжнародний сертифікат відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO/TS 16949.

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

- Я хочу привітати колектив підприємства, - так почав свій виступ Азіз Куршунлу (на фото посередині). - Виконавши програму аудиту, ознайомившись з усіма процесами, ми зробили висновок, що система менеджменту якості в цілому відповідає стандартам. Аудитори рекомендуватимуть видати новий сертифікат відповідності вимогам ISO/TS 16949.

 

Пан Азіз відзначив високий рівень стратегічного планування, рівень обізнаності й професійності персоналу та дав рекомендації стосовно тих процесів, які потрібно поліпшити. Але в цілому він зазначив, що на даному етапі менеджмент якості не має жодних відхилень від міжнародних стандартів.

 

Азіз Куршунлу - міжнародний аудитор із великим стажем роботи, який щороку перевіряє 70-80 підприємств на відповідність стандартам. Він каже, що був приємно вражений рівнем українського виробника технічного вуглецю.

 

- На моїй практиці не так багато випадків, коли на підприємстві більше сильних сторін, ніж тих моментів, які необхідно поліпшити. Але це саме той випадок, - зазначив він.

 

До речі, підприємства Туреччини, звідки родом Азіз Куршунлу - теж серед замовників продукції КЗТВ: там технічний вуглець використовується для виробництва мембран, ущільнювальної гуми та лакофарбових виробів.

 

Аудитори приємно вражені чистотою

 

Під час доповіді пан Куршунлу наголосив, що дотримання екологічних вимог на підприємстві теж на дуже високому рівні. Спілкуючись із пресою, аудитор зазначив:

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

- Я провів багато перевірок на підприємствах з виробництва технічного вуглецю, але маю відзначити високий рівень чистоти на КЗТВ. Незважаючи на те, що виробництво техвуглецю вважається брудним, я не побачив ні пилу, ні бруду на виробничих майданчиках.

 

Його колега Павло Фещенко доповнив:

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

- У ході аудиту ми відзначили великий прогрес в системі екологічного менеджменту. Утримання території підприємства на високому рівні. Ніякого забруднення атмосфери ми не помітили, утилізація відходів здійснюється за спеціальними процедурами.

 

Вячеслав Яворський акцентував увагу на тому, що виробництво має закритий цикл, повністю герметичне, що унеможливлює появу викидів:

 

- Завдяки впровадженню нових вимог із ризик-менеджменту, ми працюємо на упередження негативних ситуацій.

Нагадаємо, нещодавно КЗТВ, серед інших підприємств Північного промвузла, перевіряла обласна екологічна інспекція. Перевищення вмісту шкідливих речовин у повітрі фахівці не виявили, проте дали рекомендації з усунення певних недоліків. Як зазначає Наталія Макаренко, начальник відділу охорони навколишнього природного середовища КЗТВ, наразі підприємство працює над їх остаточним усуненням, готуються громадські слухання з питань екології.

 

коментар

Мета - міцні позиції на ринках

 

Завод техвуглецю: перевірку на якість пройдено!

 

Вячеслав ЯВОРСЬКИЙ, директор КЗТВ

- Наше підприємство своєчасно впроваджує нові версії міжнародних стандартів. І кожен рік ми підтверджуємо відповідність менеджменту якості цим високим вимогам. Це дає можливість розширення ринку збуту серед наших основних споживачів - шинної промисловості та автомобілебудівників. Наразі наше підприємство - єдиний виробник техвуглецю в Україні - у зв’язку із ситуацією на сході країни завод у Стаханові не працює з 2013 року. Наш пріоритет - забезпечення внутрішнього ринку, і основний споживач нашої продукції в Україні - шинний завод «РОСАВА», який виконує замовлення Міністерства оборони: виготовляє шини для військової техніки. Але наше підприємство може забезпечити достатньо великі обсяги продукції на експорт. Експортуємо і до Європи, і до Туреччини, і до Білорусі. Поновили співпрацю з компаніями Michelin, Nokian. Наш постійний клієнт - «Белшина», працюємо з компанією Goodyear за допомогою наших чеських партнерів. Якість продукції є похідною високої організації виробництва, і тому ми розуміємо, що мусимо організувати всі процеси на високому рівні, щоб і надалі зміцнювати свої позиції на європейському ринку.

 

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх