Наша назва - завод технічного вуглецю, а не “сажовий завод”!

6.03.2017, 14:40 Переглядів: 3 076

Відкритий лист керівництва Заводу технічного вуглецю.

 

"Анонімні невігласи, які, можливо, отримують зарплатню від сплати податків нашим підприємством, вирішили привітати жінок відділу екології та охорони праці нашого заводу таким чином з Днем весни, опублікувавши «брудну» статтю із застосуванням фотоматеріалу невідомо якої давнини.

Звісно, якщо називати підприємство “сажовий завод”, а не сучасне сертифіковане підприємство із високим рівнем автоматизації, то дійсно, інтуїтивно виникають асоціації зі шкідливим та брудним виробництвом. Але це застарілі поняття! Давно вже високотехнологічне виробництво технічного вуглецю стало чистим та безпечним. Звичайно, ще є деякі шкідливі фактори, бо хімія — це хімія! В першу чергу це пил. Адже технічний вуглець у чистому вигляді — це в'їдлива дрібнодисперсна речовина, але вона не «воняє»! Тому на нашому підприємстві ми приділяємо особливу увагу якості фільтрації і герметичності всіх комунікацій. На всіх етапах виробництва встановлено системи аспірації, що дозволяє максимально зменшити викиди пилу технічного вуглецю в атмосферу відповідно до Дозволу на викиди. Для дотримання норм використовуються технологічні процеси та обладнання, що знижують або повністю виключають викид шкідливих речовин в атмосферу. Таким чином, відхідний газ процесу виробництва не викидається в навколишнє середовище, а надходить на утилізацію в котли-утилізатори. Протягом 2016 року було витрачено на реконструкцію котла-утилізатора 7,5 млн. грн. Впроваджені заходи по зменшенню використання природного газу в котлах-утилізаторах до 90% дозволяють не тільки економити природний газ, але й сприяють зменшенню викидів в атмосферне повітря та запобігають забрудненню навколишнього середовища. Всього ж на впровадження природоохоронних заходів у 2016 році було витрачено 13,5 млн. грн.

Заклики до перекривання доріг приведуть до затримання та не своєчасного постачання технічного вуглецю на Білоцерківський шинний завод, який виробляє шини на замовлення Міністерства оборони України, тому такі дії ніяк по іншому не назвеш, як такі, що «воняють» сепаратизмом.

 

Наші досягнення у сфері охорони навколишнього середовища не залишаються непоміченими. Протягом багатьох років підприємство є учасником конкурсу «Екологія, довкілля та природокористування в Україні», де отримувало пам'ятні відзнаки та про що був опублікований інформаційний матеріал у книзі «Екологія, довкілля та природокористування в Україні». Також ми є постійним учасником Міжнародного екологічного форуму “Довкілля для України”.

 

Місія ПрАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю”: виробництво високоякісного технічного вуглецю на екологічно чистому підприємстві! Тому зусилля всіх працівників направлені на збереження довкілля та екології міста.

 

Наша назва - завод технічного вуглецю, а не “сажовий завод”!

 

І, користуючись нагодою, адміністрація заводу щиро вітає жінок ПрАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю” та всіх жінок м. Кременчука з Днем весни! У всі часи жінки надихали чоловіків на подвиги, служили музами і своєю турботою робили світ добрішим, а своїм сім'ям дарували справжнє щастя! Висловлюємо вам своє захоплення! Любіть, мрійте, будьте прекрасні кожну мить!"

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх