Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

5.03.2017, 08:30 Переглядів: 5 673

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

Чим запам’яталися поліцейські містянам

27 лютого минулого року 250 патрульних присягнули на вірність українському народові. Цьогоріч поліцейські святкують річницю своєї служби у Кременчуці. Чим же запам’яталася робота копів містянам? До вашої уваги топ‑5 перемог та поразок патрульної поліції.

 

Перемоги

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Розбій. Затримання. Граната


9 листопада у Полтаві двоє озброєних чоловіків і жінка пограбували студентів з Марокко. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, відібрали кошти та техніку в іноземців, а тікаючи, прихопили одного з них у заручники, засунули йому до рота гранату. Студент запам’ятав номери автомобіля, орієнтування одразу ж передали усім патрульним, зокрема і кременчуцьким. За декілька годин один із екіпажув помітив у нашому місті автівку, яку розшукували. Обережно, аби не злякати і не наробити помилок, копи супроводжували зловмисників. При спробі затримати один із грабіжників дістав гранату та погрожував підірвати себе та присутніх. Близько 40 хвилин патрульні вели перемовини зі зловмисником до приїзду оперативників. На щастя, останнім вдалося вмовити грабіжника віддати гранату, і ніхто не постраждав.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Грабувати стали менше


У порівнянні з 2015 роком, у 2016 у Кременчуці стали менше грабувати. Так кількість пограбувань знизилася на 35% (з 221 до 143), а розбійних нападів – на 32%(з 22 до 15). За інформацією патрульної поліції, за рік служби копи затримали 22 грабіжників. Також знизилась кількість вуличних злочинів, і патрульні упіймали велику кількість кабельних крадіїв. Тож статистика каже, що вони все-таки працюють.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Зловмисники, намагаючись втекти, потрапили у ДТП


27 вересня по допомогу до правоохоронців звернулася жінка, яка розповіла, що її пограбували. Невідомі вийшли з машини та запитали дорогу до Кропивницького, а потім вирвали сумку з її рук та намагалися зникнути на автівці. Жіночка не розгубилася, надала прикмети своїх кривдників поліцейським, а вже за деякий час потому автомобіль Daewoo помітили. Не реагуючи на вимогу зупинитися, зловмисники почали тікати від патрульних. Копи «вели» грабіжників майже до Олександрії. Водій Daewoo на великій швидкості не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з автомобілем Ford Transit. Керманич легковика загинув на місці, а трьох пасажирів доправили до лікарні.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Можна лише до 22.00


За ініціативи патрульної поліції Кременчуцька міська рада ввела заборону на продаж алкоголю після 22.00. І, попри те, що реакція містян була досить неоднозначною, скоріше за все, це можна віднести до плюсів, аніж до мінусів.

 

Поразки

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Аварія з мотоциклістом


3 жовтня, виконуючи поворот, патрульні потрапили у ДТП із мотоциклістом Андрієм Однороженком. Останній їхав на зелене світло світлофора. У цю мить із проспекту Свободи на вулицю Європейську повернув автомобіль, порушуючи правила дорожнього руху. Патрульні увімкнули маячки, аби попередити звуковим сигналом, і поїхали за порушником, але на перехресті в поліцейський автомобіль врізався Андрій. Його і його 17-річну дівчину-пасажира забрала «швидка» і доправила до лікарні.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

24 ДТП за участю патрульних


За рік кременчуцькі патрульні потрапили у 24 ДТП, 12 із яких сталися з вини патрульних. Усі винні понесли дисциплінарні стягнення.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Не знаєш, що сказати – знімай


Активісти кременчуцької спільноти взаємодопомоги на дорогах «Drive Help KremenЪ» попросили управління патрульної поліції Кременчука пояснити, як правильно вести себе щодо зеленої стрілки, яка знаходиться на світлофорі на вул. Вадима Пугачова (Московська), в районі ринку «Толока», що перед проспектом Свободи. Попри те, що активісти мали на меті дізнатися, якого саме повороту стосується стрілка, патрульна поліція пішла іншим шляхом. Вони послалися на те, що знак встановлено всупереч ДСТУ, та просто його зняли. Нема стрілки – нема проблем.

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Ось так і звертайся


У кременчужанина забрали посвідчення водія через те, що він у дворі в’їхав колесом у яму. За словами Олександра, він сам викликав поліцію, аби вони допомогли знайти людину, яка відповідає за ями на дорозі, але в підсумку виявився винним. На нього склали протокол за ДТП, обумовивши тим, що він не врахував дорожню обстановку. Сектор безпеки все-таки склав постанову на відповідальних, і згодом яму залатали. А кременчужанин очікує суду, аби скасувати протокол.

 

І туди, і сюди

 

Що робили патрульні у Кременчуці цілий рік

 

Погоня за Hummer’ом


1 жовтня сталася поліцейська погоня. Водій Hummer’а, тікаючи від поліції, неодноразово порушив ПДР, зокрема їздив по тротуарах, наражаючи на небезпеку пішоходів. Кілька поліцейських автомобілів почали переслідувати підозрюваного. Погоня перемістилася за межі міста. В селі Піщане Hummer намагалися блокувати, але він, врізавшись в автомобіль Audi, продовжив рух. Потім водій кинув свою автівку і втік у поле, а згодом сам прийшов до управління патрульної поліції. І можна було б віднести цю подію до перемог, аби поліцейський Prius не «занесло» і він не вилетів на тротуар і не зачепив дівчину-пішохода, коли патрульні гналися за порушником. На щастя, дівчина відбулася легким переляком.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх