Так звідки ж гроші? У Кабміні визначились, як перевірятимуть чесність декларацій чиновників

3.03.2017, 08:02 Переглядів: 2 581

Тепер Національне агентство з питань запобігання корупції має можливість провести повноцінний аналіз статків чиновників у поданих ними е-деклараціях

У Кабміні визначились, як перевірятимуть чесність декларацій чиновників, про це повідомляє в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

 

Ще 13 лютого 2017 року Міністерство юстиції зареєструвало напрацьований робочою групою при Секретаріаті Кабміну Порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Тож тепер Національне агентство з питань запобігання корупції має можливість провести повноцінний аналіз статків чиновників у поданих ними е-деклараціях.


Згідно Порядку, повну перевірку декларації може провести як поки її автор виконує функції держави або місцевого самоврядування, так і протягом 3 років після його звільнення.

 

Отже перевірятимуть:

  1. наявність конфлікту інтересів;
  2. достовірність задекларованих відомостей;
  3. точність оцінки задекларованих активів;
  4. наявність ознак незаконного збагачення.

Повна перевірка проходить протягом 60 календарних днів з дня прийняття рішення про її проведення, а за потреби її строки можуть бути продовжені ще на місяць. У разі, якщо Національне агентство із запобіганню корупції отримало інформацію про можливе відображення в декларації недостовірних відомостей, то рішення про проведення повної перевірки декларації приймається ним протягом 15 робочих днів.

 

Повна перевірка здійснюється в такий пріоритетності:

  • самоврядування;
  • декларації осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище;
  • декларації осіб, посади яких відносяться до категорії "А" державної служби та до 1-3 категорій відповідно до закону "Про службу в органах місцевого
  • декларації суддів, прокурорів, військових і т.д.

Обов’язковій повній перевірці підлягають декларації службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, перелік яких затверджується Національним агентством.
Обов’язковій повній перевірці також підлягають декларації, подані іншими суб’єктами декларування, у разі виявлення у них невідповідностей за результатами логічного та арифметичного контролю.

 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: AskForMe.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх