Кременчужани і 8 березня: святкова карикатура Клари Цеткін і привітання тьоті Аліні від Каріни

2.03.2017, 11:29 Переглядів: 10 112

Кременчужани і 8 березня: святкова карикатура Клари Цеткін і привітання тьоті Аліні від Каріни

Що мешканці Полтавщини шукають до 8 Березня

Вважається, що 8 Березня як свято втратило актуальність. Проте інтерес українців до нього, згідно з пошуковою статистикою Яндекса, не вщухає. Щороку на початку березня українські користувачі запитують Яндекс про Міжнародний жіночий день понад два мільйони разів. З них більше 135 тисяч пошукових запитів надходить від мешканців Полтавської області.

 

Схоже, що заздалегідь готуватися до свята полтавчани не звикли — втім, як і користувачі з інших регіонів країни: кількість пошукових запитів сягає піку тільки о 9—10 ранку 8 березня, коли відкладати вже нема куди.

 

Кременчужани і 8 березня: святкова карикатура Клари Цеткін і привітання тьоті Аліні від Каріни

 

Цілком очікувано на першому місці пошукового рейтингу опинилися вітання: кожний третій запит до Яндекса про свято містить слова «привітання» або «поздоровлення». Найчастіше шукають вітання з 8 Березня для мами українською мовою. Трапляються й оригінальніші запити — наприклад, у Кременчуці шукали [привітання з 8 березня тьоті Аліні від Каріни], у Полтаві - [привітання з 8 березня англійською мовою з перекладом на рівні 4 класу 7 речень], а у Миргороді — [привітання з 8 березням на українській мові душевні].

 

Душа жителів області особливо тяжіє до поезії — поздоровлення у віршах шукають у 4 рази частіше, аніж у прозі:

  • [християнські вірш поздоровлення з 8 березня]
  • [вірш про маму до сліз на українській мові на 8 березня]
  • [вірш мамі на 8 березня від сина на українській мові онлайн безкоштовно]

Чимало користувачів віддає перевагу візуальним привітанням — листівкам чи зображенням. Полтавчан переважно цікавлять красиві або дотепні картинки, часом анімовані. А іноді користувачі точно знають, чого хочуть. Так, у Кременчуці намагалися знайти [клара цеткін карикатура 8 березня картинки], у Лубнах - [картинка на 8 березня з рапунцель], а у Полтаві шукали [з 8 березня картинки від українки].

 

Ті, хто шукає листівки, здебільшого цікавляться, як їх зробити або намалювати самостійно. А ось кілька оригінальніших запитів:

  • [откритки до 8 березня своїми руками на українську тематику]
  • [листівка своїми руками на 8 березня у формі мака]
  • [по правилам етикету обов’язково підписувати листівку на 8 березня]

Досить популярними виявились запити до 8 Березня про пісні, найчастіше шукають про маму і зазвичай дитячі: [дитяча пісня мамі на 8 березня текст]. Також до найпопулярніших увійшли запити про сценарії. Шукають переважно сценарії для школярів, але трапляються й цікавіші: [привітання з 8 березням для пенсіонерів університет третього віку сценарій] та [свято нумо дівчатка 8 березня сценарій].
    
Як і у будь-яке інше свято, чимало користувачів стикається із проблемою вибору подарунків. Дані Яндекса свідчать про те, що більшість має намір робити презент на 8 Березня власноруч. Понад 50% запитів про подарунки містять фразу «своїми руками». Найпопулярніший матеріал для подарунків своїми руками на Полтавщині — папір, на другому місці — картон. Також їх часто хочуть виконати у техніці квілінг. Причому у нас рідко шукають, як зробити подарунки швидко або легко, тож готові справді докласти часу та зусиль на створення handmade-презенту.

 

Решта користувачів, яка переймається цією темою, запитує, «що подарувати». Жителі Полтавської області, схоже, не надто економлять на подарунках, бо майже не шукають дешеві та недорогі варіанти. Найпоширеніший запит у цій категорії — [що подарувати мамі на 8 березня].

 

Найчастіше подарунки та поздоровлення шукають для мами, на другій сходинці за кількістю запитів — вітання для колеги, на третій — для вчителя.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: ua.wallpapers-fenix.eu
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх