Кременчуцькі ЗМІ будуть моніторити щодо загроз інформаційної безпеки

26.02.2017, 15:09 Переглядів: 9 216

Кременчуцькі ЗМІ будуть моніторити щодо загроз інформаційної безпеки

Президент підписав відповідний указ

Рішення Ради нацбезпеки й оборони "Про доктрину інформаційної безпеки України" 25 лютого увів у дію президент Петро Порошенко. 

 

Згідно з указом вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про Доктрину інформаційної безпеки України».

 

Метою доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни.

 

Згідно з документом, Служба безпеки має здійснювати моніторинг спеціальними методами і способами вітчизняних та іноземних засобів масової інформації та мережі Інтернет з метою виявлення загроз національній безпеці України в інформаційній сфері.

 

Міністерство інформаційної політики моніторитиме ЗМІ та загальнодоступні ресурси Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні. Також воно здійснює моніторинг загроз національним інтересам і національній безпеці в інформаційній сфері. Також міністерство здійснює організацію кризових комунікацій, зокрема під час проведення антитерористичної операції та в особливий період.

 

Міністерство закордонних справ просуватиме інтереси України за кордоном інформаційними засобами. Вони також просуватимуть українські телеканали у кабельні та супутникові мережі за кордоном.

 

Згідно з документом, РНБО має здійснювати координацію діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері.

 

Доктриною також покладається низка завдань на Міністерство оборони, Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації, розвідувальні органи, Національний інститут стратегічних досліджень та Кабінет міністрів.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх