Завинили 600 тисяч – віддали 800: як у Кременчуці підприємство ухилялося від сплати ЄСВ

9.02.2017, 13:42 Переглядів: 3 378

Податкова міліція виявила у Кременчуці підприємство, посадові особи якого умисно не сплачували єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Борг було погашено

У Кременчуці в січні 2017 року працівники податкової міліції встановили, що посадові особи одного з підприємств Кременчука умисно не сплатили єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі понад 600 тисяч гривень. Про це повідомив перший заступник начальника Кременчуцької податкової (ОДПІ) Станіслав Савченко.


За фактом ухилення від сплати ЄСВ до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження, що кваліфікується за ч.2 ст. 212-І КК України.

 

Завдані державі збитки були погашені в сумі понад 800 тисяч гривень, повідомляють у податковій. Кримінальне провадження направлено до суду для вирішення питання щодо звільнення посадових осіб підприємства від кримінальної відповідальності. 

 

Стаття 212-1. Ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

 

1. Умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування чи страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності або особою, яка здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, чи будь-якою іншою особою, яка зобов'язана його сплачувати, якщо таке діяння призвело до фактичного ненадходження до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування коштів у значних розмірах, -

карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

2. Ті самі діяння, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування коштів у великих розмірах, - караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Людмила Чванько
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх