У ЦНАПі пояснили, чому для 14-річних спочатку ID-карта, а потім — загранка

18.01.2017, 16:33 Переглядів: 7 077

У ЦНАПі пояснили, чому для 14-річних спочатку ID-карта, а потім — загранка

Це не вигадка Кременчуцького ЦНАПу, а постанова Державної міграційної служби

У ЦНАПі пояснили, чому 14-річні кременчужани Автозаводського району спочатку мають отримати ID-карту, а потім, на підставі пластикового паспорту, оформлюється загранка. Як повідомила керівник ЦНАПу Тетяна Печериця, це не її ініціатива або вигадка, а постанова Державної міграційної служби. У підтверждення своїх слів Тетяна Печериця надала копію документу.

 

 

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі, яка досягла 14-річного віку … подається, зокрема, паспорт громадянина України.
… громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт.
Відповідно до пунктів 2, 3 постанови КМУ № 302 територіальні підрозділи ДМС, які не обладнані робочими станціями для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України з комплектом обладнання для взяття біометричних даних (параметрів), оформлюють паспорт громадянина України з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки громадянам України вперше після досягнення 16-річного віку.
На сьогодні з 594 територіальних підрозділів ДМС укомплектовано робочими станціями лише 297 підрозділів (інформація розміщена на офіційному сайті ДМС за посиланням http://dmsu.gov.ua/de-oformiti-biometrichnij -pasport).
Ураховуючи вищевикладене для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особі віком від 14 до 16 років, місце проживання якої зареєстровано або знято з реєстрації/відсутнє та яка фактично проживає на території обслуговування територіального підрозділу ДМС, який не обладнано робочими станціями, подання паспорта громадянина України з 14 років не вимагається, - витяг з документу.

 

Тобто, 14-річні мешканці Крюківського району, у зв'язку з тим, що на территорії району обладнання для оформлення ID-карти не працює, для отримання закордонного паспорту подають копію свідоцтва про народженя.

 

14-річні кременчужани з Автозаводського району мають спотачку отримати ID-карту, тому що обладнання підключене та працює.

 

У ЦНАПі пояснили, чому для 14-річних спочатку ID-карта, а потім — загранка

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх