Малеча засинатиме під голоси українських вояків

15.01.2017, 10:06 Переглядів: 3 449

Малеча засинатиме під голоси українських вояків

Воїни АТО читають казки дітям

Українські воїни запускають проект Казки.UA, у межах якого читатимуть казки українською мовою. Про це в коментарі Цензор.НЕТ повідомив Казбек Абдурзаков, ініціатор проекту, офіцер 57-ої Окремої мотопіхотної бригади, командир штурмового спецпідрозділу "Шалена зграя".

Півроку воїни озвучували та записували тексти казок. Паралельно писали програму-додаток для спрощеного доступу до них дітей. Слухаючи казки, маленькі українці зможуть прочитати текст, прикрасити героїв тієї чи іншої історії та навіть скласти пазли картинок із сюжетів казок.

Також Казбек запустив соціальний проект "Таткові казки", де воїни ЗСУ з різних підрозділів зачитують уривки казок своїм дітям.



- Ідея "Таткових казок": якщо вже ця задумка пішла від армії, то читати повинні чоловіки, які служать на передовій і в частинах, - зазначив ініціатор. - Вони зараз не зі своїми сім'ями, а за допомогою проекту можуть почитати казки своїм дітям, а діти мають змогу почути голос своїх батьків. Вирішили не позбавляти такої можливості й мам. Наприклад, у нас у батальйоні служать жінки, - додав Казбек.

 



Також мистецько-соціальний проект під назвою "Воїни АТО читають казки дітям" презентували у Львові. У запису компакт-диску з казками взяли участь 18 демобілізованих бійців. Для них це стало своєрідною арт-терапією і ще однією нагодою показати дітям, що добро завжди перемагає зло.

Іван Гаврилко був стрільцем у 28-й бригаді, хоча в мирному житті – геолог. А допоки воював, удома росли двоє малих синів, які не могли заснути без татка. Тому по вечорах Іван читав їм казки телефоном.

- Я підлаштовував години відпочинку так, щоб можна було з дітьми поговорити, завантажити на смартфон казки, які мені видавалися цікавими для дітей, і читав їх в трубку на ніч дітям. Дружина ставила на голосний зв'язок і я хриплим голосом читав Грицю і Нестору казку на ніч, – згадав Іван Гаврилко.

Тепер ту ж казку Іван записує, аби на ніч слухала і його малеча, і сироти, і ті, чиї татусі зараз воюють.

Диск з казками презентували у Львові до Дня святого Миколая. Організатори розповсюдили диски серед дитячих будинків, інтернатів, у тому числі й закладів для дітей з вадами зору у Львові та в інших містах. Частину дисків волонтери повезуть воїнам на Схід, а також дітям в прифронтовій зоні. У 2017 році організатори обіцяють презентувати онлайн версію збірки казок, які начитали українські воїни.

 

Малеча засинатиме під голоси українських вояків

Олеся Котлярова воювала понад рік на початку війни у складі батальйону «Айдар». Про свої бойові дні воліє не розповідати. Краще хоче дати дітям трохи казкового світу.

- Я хочу показати дітям, що військові не такі страшні, бо багато дітей бояться людей у формі, а тут просто показати, що це такі ж люди, як вони, навіть деякі військові такі ж діти. Хочеться, щоб у дітей була усмішка, - зізналася каналу 24 Олеся Котлярова.

Почути казку “Кирило кожум'яка” у виконанні бійця “Айдару”Олесі Котлярової в ефірі Radio SKOVORODA з 17 хвилини.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх