Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

2.01.2017, 17:00 Переглядів: 5 986

Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

Українські кінопрем'єри 2017-го

Зважаючи на те, що у 2016 році на екранах кінотеатрів глядачі могли побачити тридцять українських кінокартин, «ТелеграфЪ» підготував для своїх читачів перелік фільмів українського виробництва, вихід яких запланований на 2017 рік.

 

За підтримки Державного агентства України з питань кіно в Україні знімають 40 повнометражних ігрових фільмів, що вийдуть у прокат 2017 року. Кінокритик Володимир Тихий розповів gazeta.ua які з них варто побачити і чому.

 

- З того, що я знаю, можу сказати, нас очікує багато вражень. Чоловіків зацікавить бойовик «Червоний» режисера Зази Буадзе про повстання політв'язнів у радянському концтаборі. Жінкам раджу не пропустити соціальну драму «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка про три покоління однієї сім'ї - бабусі, доньки й онуки, чиї долі переплетені. Для молоді вийдуть експериментальні стрічки, зняті за принципами європейського кіно. Це «Стрімголов» Марини Степанської та «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк. До другої половини року закінчить свій фільм Мирослав Слабошпицький про Чорнобильську зону. «Люксембург» відрізнятиметься від того, що раніше робив Мирослав, - каже кінокритик.

 

На 80% держава фінансуватиме всі українські фільми й на 50% - телесеріали. За свій рахунок зніматиме дебютні, просвітницькі, авторські, дитячі, експериментальні й анімаційні стрічки. Такий законопроект затвердила Верховна Рада 22 вересня. У держбюджет-2017 на кіно заклали 500 млн грн.

 

- Спільний лейтмотив усіх фільмів наступного року - спроба знайти нашу сучасну реальність без огляду на радянський період. Елементи минулого відтепер розглядають саме з українських позицій, - каже Володимир Тихий

 

Давайте зазирнемо за кулісу і побачимо, що підготували глядачам вітчизняні режисери.

 

«Правило бою» Олексій Шапарев

 

 

Незвичний для наших широт фільм про бійців змішаних бойових мистецтв (ММА) з актором Олексієм Горбуновим та солістом гурту O.Torvald Женею Галічем у головних ролях. Історія про звичайного хлопця, який раптово потрапив у фінал престижних змагань, не обійдеться без криміналу.

 

Вихід стрічки планувався на 24 листопада 2016 року, але був перенесений на 26 січня 2017-го.

 

 

«Червоний» Заза Буадзе

 

Український історичний фільм, одноіменна екранізація роману Андрія Кокотюхи.

 

Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

 

Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Але доля звела їх в одному таборі. Тепер вони на каторзі: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний — із Заходу України. Гуров — зі Сходу. Але Батьківщина в них одна, попри розбіжності в ідеалах. Зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в'язнів змогли протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробили відчайдушну але відважну спробу вирватися на волю, піднявши справжнє повстання в таборі.

 

На екранах «Червоний» мав з'явитися ще 14 жовтня, але вийде зимою 2017-го.

 

«Рідні» Віталій Манський

 

 

«Рідні» Віталія Манського виходить на широкі екрани 2 лютого. Це історія самого режисера і його сім'ї, що живе в різних куточках України: у Львові, Одесі, на Донбасі і в Криму. Інша сюжетна лінія фільму висвітлює глибокі коріння конфлікту між Україною і Росією. Фільм - копродукція з Німеччиною, Латвією та Естонією.

 

«Інфоголік» Валентина Шпакова і Владислава Климчука

 

 

«Інфоголік» Валентина Шпакова і Владислава Климчука - у прокаті з 2 березня. За сюжетом, молодий менеджер інвестиційної компанії Іван є справжнім інфоголіком. Він ні на хвилину не розлучається зі своїм телефоном. Його залежність стає справжнім прокляттям, коли всі новини, про яких він дізнається, починають відбуватися саме в його житті.

 

 

«Маріуполіс» Мантас Кведаравичюс

 

 

Панорама життя у Маріуполі, неподалік від якого розгортаються військові дії. Картина зосереджена на людях, що продовжують займатися своєю справою, незважаючи на кризовий час. Героями стрічки стали чоботяр, робітники заводу та дому культури, рибак, журналістка, машиніст трамваю

Копродукція з Литвою, Німеччино і Францією. У прокаті з березня.

 

«Люксембург» Мирослав Слабошпицький

 

Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

 

«Люксембург» — український драматичний фільм-трилер, який знімає Мирослав Слабошпицький у копродукції з Францією, Норвегією, Німеччиною та Нідерландами. Прем'єра картини відбудеться у травні 2017 року. Фільм розповідає про людей, які живуть і працюють у Чорнобильській зоні відчуження в умовах ядерної зими.

 

«Поліна» Оліаса Барко

 

 

«Поліна» Оліаса Барко - у прокаті з 25 травня. Це історія дівчинки, яка відправляється на пошуки правди про свою сім'ю в чарівну подорож, повне небезпек і пригод. Бюджет фільму - 2 млн євро. Копродукція з Бельгією і Францією.

 

«Мир вашому дому» Володимира Лерта

 

 

«Мир вашому дому» Володимира Лерта вийде в прокат навесні. За сюжетом, у єврейському селі живе молочник Тев'є. Він настільки бідний, що у п'ятьох дочок залишається лише один вихід – вдало вийти заміж. Він звертається за допомогою до свахи. Однак дочки вважають за потрібне самостійно вирішувати свою долю.

 

«DZIDZIO «Контрабас» Любомир Левицький

 

 

- «DZIDZIO «Контрабас» — це народна комедія, яка розрахована на широку глядацьку аудиторію. На це кіно можна прийти як сім’єю, так і на побачення. Основна наша мета — подарувати глядачам настрій, і, звичайно, ще раз довести те, що українське кіно є затребуваним і воно спроможне зібрати непоганий бокс-офіс» - розповідає Сергій Лавренюк.

 

Сюжет фільму творча команда поки що не розкриває. Але відомо, що у прокат на великі екрани стрічка вийде навесні 2017 року.

 

 

«Припутні» Аркадій Непиталюк

 

 

«Припутні» — українська стрічка кінокомпанії Star Media спільно з Держкіно про тяжку долю жінки в Україні. Фільм розповідає про долю трьох жінок, а саме: - бабусі, доньки і внучки, чиї долі переплетені, а життя наповнене складнощами і самотністю. Дія картини відбувається в полишеному мешканцями селі Припутні протягом однієї доби, яка кардинально змінить життя усіх героїв.

 

Зйомки картини розпочалися у серпні, а завершення її виробництва заплановане на 2017 рік. Прем'єра в Україні - 28 вересня 2017 року.

 

«Сторожова застава» Юрій Ковальов

 

Український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського.

 

 

Фільм розповідає про сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Там він знайомиться з тодішніми героями – богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муромцем і Добринею Микитичем. Разом вони встають на захист Сторожової застави від половців.

 

Прем'єра стрічки в Україні планувалася на 22 грудня 2016 року, але відбудеться лише восени 2017-го.

 

 

«Брама» Володимира Тихого

 

Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

 

Фільм стане екранним втіленням п'єси Павла Ар'є «На початку та наприкінці часів». Це розповідь про родину, яка мешкає в Чорнобильській зоні відчуження. Головує в ній баба Пріся, яка "товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох есесівців". З нею живуть онук Вовчик і дочка Слава. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується - баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом. Головні ролі у фільмі виконають Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко та Ігор Гнізділов. Володимир Тихий також став співавтором сценарію.

Зйомки фільму триватимуть до кінця листопада, а в прокат він вийде восени 2017 року.

 

«Коли падають дерева» Марися Нікітюк

 

Побачити все: що український кінематограф підготував нам на 2017 рік

 

Події фільму, який зможемо побачити восени 2017 року, розгортаються в українській провінції довкола стосунків 5-літньої бунтарки Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та хлопця-бандита на прізвисько Шрам. Життя трьох поколінь на межі пострадянської невлаштованості та криміналу самобутньо переплітається з дикою природою і фольклорними традиціями.

 

«Рівень чорного» Валентин Васянович

 

 

50-річчя стає початком складного етапу в житті весільного фотографа Кості. Все, що він любив і до чого був прив’язаний, відходить назавжди. Хоча таких речей у його житті не так уже й багато: паралізований після інсульту батько, подруга — стиліст весільного журналу, старий кіт, слайди, на котрих він молодий і щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це звичайна рутина.

Вихід фільму у прокат запланований на 2017 рік.

 

«Стрімголов» Марини Степанської

 

 

«Стрімголов» Марини Степанської - це київська історія про двох молодих коханців, яким до 30 років. Ці негерої намагаються зробити непростий вибір на нашу «героїчну епоху». Сама режисер характеризує цей сюжет так: «Про кохання під час п***цю». Вихід фільму запланований на 2017 рік.

 

І це далеко не весь список фільмів, якими можна буде насолодитися вишуканому глядачеві. Дивіться українське!

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх