Як викрити корупціонерів по їхніх деклараціях? Поспішайте на тренінг у Полтаві

30.11.2016, 18:00 Переглядів: 2 159

Як викрити корупціонерів по їхніх деклараціях? Поспішайте на тренінг у Полтаві

Тренінг проводиться в рамках проекту «ТОП чесних декларацій посадовців Полтавщини»

 

Журналістів та активістів Полтавської області 3 грудня запрошують на семінар-тренінг для вивчення нових антикорупційних інструментів. Організатор заходу — кременчуцька організація ГО “Європейський клуб”, яка реалізує проект «ТОП чесних декларацій посадовців Полтавщини». Хочете стати волонтером проекту і отримати нові знання? Тоді вам сюди.

 

Заповність анкету прямо зараз:

https://docs.google.com/forms/d/1uaGJbitmTA7N0diHR5Ey66EJyaLt7-F56Io91GLeFSc/viewform?edit_requested=true

 

Місце проведення:
Полтава, вул. Раїси Кириченко, 9 (коворкінговий простір «Равлик»).
Початок о 10.00. Більше про подію у ФБ

 

Бажано взяти із собою на захід ноутбук або інщий функціональний гаджет, щоб мати можливість попрактикуватися в роботі з деклараціями та реєстрами, ознайомитися з новими IT-додатками для роботи над деклараціями про доходи.


Про що говорити і що вивчати?

  1. Явище корупції у нашому суспільстві. Чому немає простих рішень проблеми?
    2. Хто проти корупції? Розшифровуємо нові антикорупційні інституції: НАБУ, НАЗК, САП, ДБР, САС.
    3. Робота з реєстром Е-декларацій, юросіб, нерухомості, автомобілів і т.д.
    4. Активісти з IT-сектору розробили додатки-боти для швидкого аналізу.
    5. Незаконне збагачення чиновника: як його довести?
    6. Розкриваємо зв’язки «бізнес-влада» - розчищаємо дорогу конкурентному підприємництву.
    7. Про необхідність громадського контролю і впливу.

 

Запрошені гості:
Олександр Мамай (Київ), автор резонансних антикорупційних журналістських розслідувань національного рівня, що були опубліковані на порталі Стопкор. Розкаже про кілька своїх успішних кейсів та проконсультує у роботі із держреєстрами (не плутати з мером Полтави!)


Андрій Савін (Київ), юрист, працює над тим, щоб матеріали журналістських розслідувань потрапили до правоохоронних органів, а відповідальні за корупційні злочини були покарані. Про його «клієнтів» можна почитати на сайті Укр.АВ. Андрій Савін займався справою екс-керівника Кременчуцької податкової Андрія Звонкова.


Поліна Завадська (Полтава), експерт публічних (державних) закупівель Інституту аналітики та адвокації, агент Prozorro. Займається моніторингом та аналізом публічних (державних) закупівель Полтавської області. Про її діяльність можна прочитати тут. Розкаже про те, як використовувати прозорість інформації по публічних закупівлях для реалізації громадського контролю за владою.


Лариса Гориславець (Кременчук), координатор проекту «ТОП чесних декларацій Полтавщини». З 2015 року розпочала оприлюднення та аналіз декларацій депутатів та посадовців Кременчука. Вивчає зв’язки «бізнес-влада», координує кампанію «Відкритий доступ» - за доступ до інформації, зокрема про фінансову діяльність комунальних підприємств.

 

Організатор – Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб», у рамках проекту «ТОП чесних декларацій посадовців Полтавщини», за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Данії. Детальніше про проект тут.

 

Організатори відшкодовують вартість квитків.

 

Контактний телефон: 050-327-56-88 - Лариса Гориславець.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх