Кременчужанин Андрій Мешков у Греції пробіг марафон у 42 кілометри

28.11.2016, 16:34 Переглядів: 5 028

Кременчужанин Андрій Мешков у Греції пробіг марафон у 42 кілометри

На фото кременчужанин Андрій Мешков праворуч

У Греції пройшов черговий Афінський класичний марафон. Він пролягає оригінальним маршрутом з містечка Марафон до Мармурового стадіону у столиці.


Традиційно марафон проходить у другу неділю листопада. Цього разу в забігу взяли участь понад 50 тисяч людей, серед яких кременчужанин Андрій Мешков.

 

Кременчужанин Андрій Мешков у Греції пробіг марафон у 42 кілометри

Маршрут афінського Марафона. Він традиційно проходить по легендарній дистанції Марафон - Афіни (ст. Каллімармаро), по якій у 490-му році до н.е. біг грецький герой Фідіппід, поспішаючи сповістити про перемогу греків над персами в битві під Марафоном


Кременчужанин пробіг повний марафон (42 км) та посів 1685 місце з 13772 спортсменів. Андрій Мешков увійшов у топ 10% і посів друге місце серед українців, які брали участь у марафоні.


Керівник хендмейд-майстерні займається бігом близько 1,5 року. Минулого року взяв участь у забігу з перешкодами "Гонка Нації". З того часу взяв участь ще у двох забігах з перешкодами: один у Карпатах і пара забігів на 10 і 21 км у Києві та Чернівцях.


Підготовка до змагань зайняла у Андрія близько 8 місяців.


- Готувався до марафону паралельно з друзями з Києва, за допомогою віртуального коуча Nike + і регулярних тренувань. У березні ми вирішили бігти марафон. З того часу розпочалася моральна та фізична підготовка до марафону. У Кременчуці на довгі дистанції бігати досить складно, тому що місто невелике - доводилося бігати від Молодіжного до Раківки й назад, щоб набрати 25 км. Але це нудно, тому я бігав у Світловодськ та Горішні Плавні (раніше Комсомольськ), а назад добирався на маршрутці. І вид на красиву природу, і повітря свіже, і не треба бігати колами, - розповів Андрій Мешков.


Грецький марафон у 42 км зайняв близько трьох з половиною години.


- Мене найбільше вразили волонтери й батьки, які бігли й перед собою штовхали інвалідні коляски з дітьми, на яких теж були футболки учасників і реєстраційні номерки. Бачиш такі вчинки й розумієш, що людина здатна на дуже багато чого. Ком в горлі був, коли пробігав повз них. Було досить багато літніх людей. Я через 2 дні після забігу купив магнітик у однієї бабусі, якій 85 (!) років, і вона бігла на цьому марафоні 5 км. Я був у шоці від її енергії! - додав Андрій.

 

Кременчужанин Андрій Мешков у Греції пробіг марафон у 42 кілометри


Кременчужанин зазначив, що об'єднувати спорт з особистим життям досить складно.


- Об'єднувати спорт з роботою та особистим життям досить складно, і я не виняток, про це навіть спеціальні тренінги ведуть. Але якщо поставити собі за мету, то час для тренувань знаходиться. Я, наприклад, почав завдяки бігу вставати рано вранці, щоб встигнути пробігтися ще порожнім містом і повернутися з пробіжки до початку робочого дня, - зауважив спортсмен.

 

Якщо Ви бажаєте зайнятися бігом, і зимова морозна погода Вас не лякає, то Андрій радить:


- для початку розпочати бігати хоча б 2-3 км, якщо зовсім не бігали до цього
- на далекі дистанції, важлива дієта, особливо за 1-2 тижні до забігу, без чіпсів і пива
- взимку (як і завжди) важливо бігати добре екіпірованим (зручні кросівки та термобілизна), щоб не захворіти та давати менше стресу організму.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: athensauthenticmarathon.gr
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх