Кременчужани, хочете «Доступ до правди»? Приходьте!

21.11.2016, 16:45 Переглядів: 3 866

Кременчужани, хочете «Доступ до правди»? Приходьте!

22 листопада представники всеукраїнського проекту «Доступ до правди» завітають до Кременчука, щоб поспілкуватися з приводу доступу громадян до публічної інформації.

Сайт «Доступ до правди» (ГО «Центр UA») продовжує цикл зустрічей в регіонах України. Мета таких зустрічей - розпочати діалог між представниками місцевих органів влади, активістами, журналістами для вироблення механізму поліпшення доступу громадян до публічної інформації.

22 листопада представники проекту «Доступ до правди» завітають до Кременчука в рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Журналістів, активістів та усіх, кому цікава тема доступу до інформації, запрошують на зустріч за участю представників органів місцевої влади.

 

Коли: 22 листопада, о 13.00

Де: приміщення міської ради на площі Перемоги, 2 (сесійна зала)

Планується обговорити такі теми:

  • Доступ до публічної інформації – інструмент створення нових стосунків між владою і громадою;

  • Громадська журналістика і доступ до публічної інформації;

  • Відповідальність за ненадання інформації;

У обговоренні візьмуть участь:

  • Наталка Соколенко, журналіст, “Громадське радіо”;

  • Антон Іванов, громадський активіст, “Доступ до правди”;

  • Христина Буртник, юрист, Центр демократії та верховенства права;

  • Представники місцевих органів влади, громадські активісти, журналісти.

Під час зустрічі (в холі перед сесійною залою) відбуватиметься презентація виставки постерів спеціальної теми “Корупція – це…” .4-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

 

Довідка:

Проект «Доступ до правди» було започатковано у 2014 році. В рамках проекту було створено однойменний онлайн ресурс, який дозволяє громадянам відправляти запити на публічну інформацію. З моменту створення, за допомогою сайту Доступ до правди було надіслано більше 15 500 запитів на публічну інформацію. На даний момент сайт є найбільшою в Україні базою розпорядників публічної інформації

Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» було засновано у 2011 році. Він поєднує активізм та різного роду креативні практики. Традиційно на конкурс приймаються роботи, тематично пов’язані із захистом свободи слова, доступу до публічної інформації, протидії цензурі, а також присвячені спеціальній темі року. У 2016 році такою темою стала «Корупція – це…».

ХІІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб».

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх