Вона перемогла!

19.03.2009, 14:23 Переглядів: 2 416
Європейський Суд виніс рішення на користь кременчуцької вчительки.

12 березня Європейський Суд з прав людини у Страсбурзі виніс рішення на користь вчительки 28-ї кременчуцької загальноосвітньої школи Ольги Єременко. Згідно з судовим рішенням, вона має отримати від українських державних установ грошову компенсацію за нанесену моральну шкоду у сумі 907 євро.

Пані Ольга звернулася до Європейського Суду у 2006-му році, водночас із кількома іншими кременчуцькими вчителями. Усі вони позивалися до Європейського Суду через те, що не змогли відстояти свої громадянські права у судових інстанціях України. В українських судах різних рівнів пані Ольга та її колеги намагалися отримати виплати, гарантовані вчителям знаменитою 57-ю статтею – доплати за педагогічний стаж, щорічні суми на оздоровлення та інше. Починаючи з 1997 по 2002 рік Автозаводський районний відділ освіти не виплачував вчителям згадані кошти. Вони боролися, судилися і навіть перемагали. Так, Автозаводський районний суд свого часу виніс рішення на користь пані Ольги. Але грошей їй все одно не виплатили. Бо як раз тоді Автозаводський райвідділ освіти реорганізували та утворили міське управління освіти, і почалася тяганина із з’ясуванням, хто ж повинен, нарешті, відшкодувати роками не виплачувані гроші.

Навіть рішення Верховного Суду України було на користь кременчуцької вчительки. Але реальних коштів це їй знову не принесло. Тож у 2006-му вона звернулася до Європейського Суду. За дивним збігом обставин, невдовзі після цього пані Ольга якось дуже швидко отримала гроші, заборговані їй державою. Але позовну заяву не відкликала. І зрештою Європейський Суд визнав, що кременчуцька вчителька таки має право на відшкодування моральних збитків за роки тяганини у судах та різноманітних відділах освіти. Вітаємо.



 
Теги: вчителька
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх