На Полтавщині найменше студентів-«бюджетників»

2.05.2009, 13:26 Переглядів: 2 576
Начитавшись драконівських розпоряджень уряду про зменшення держзамовлення у ВНЗ, «ТелеграфЪ» вирішив з’ясувати, а як у нас в регіоні із держзамовленням? Скільки студентів вже вчаться на «бюджеті»?.

За матеріалами підсумкової квітневої колегії Міністерства освіти і науки України (див. таблицю рейтингів), Полтавська область посіла найостанніше місце. У нашому регіоні за держзамовленням у ВНЗ навчається найменша по Україні кількість студентів – 39,61%. Хоча середній показник по країні значно вищий – 47,87%. Зверніть увагу, навіть у Херсонській області, яку заведено вважати традиційно депресивною, 55,77% студентів навчаються на «бюджеті». Наші такої можливості не мають. Чому?

Усі державні ВНЗ б’ються за держзамовлення – бо це вигідно. Зазвичай, до боротьби долучаються впливові посадовці – губернатори та народні депутати. Бо збільшити обсяги держзамовлення для регіону непросто. Тож «ТелеграфЪ» одразу поцікавився, які полтавські губернатори та кременчуцькі нардепи допомагали «вибити» побільше безоплатних місць для навчання кременчуцької молоді? Виявилось – жоден. Якось допоміг лише нардеп Омельченко. Ну, і чому так? Звичайне небажання робити щось дійсно корисне для молоді? Так, може, спробувати зараз – коли уряд суттєво зменшив кількість безоплатних місць для студентів.



 
Теги: студент
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх