Право та фінанси знову попереду: найпопулярніші спеціальності і факультети цього року

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 418
Вступна кампанія закінчилася. Абітурієнти, що стали студентами, можуть полегшено зітхнути. Ті ж, хто не потрапив на омріяні студентські лави, може спробувати щастя ще раз, наступного року. Можливо, до іншого вузу, де менший конкурс.

„Могилянка”. У Національний університет „Києво-Могилянська академія” найбільше заяв надійшло на правознавство – понад 560 та фінанси – понад 420. Конкурс – у середньому 16 чоловік на місце.
Економічна теорія – майже 400 заяв і 13 чоловік на місце.
Найменший конкурс був у біологів, фізиків та хіміків.

Національний медичний університет ім.О.Богомольця. Найбільший конкурс на стоматологічному та фармацевтичному факультетах – майже 7 та 15 претендентів на одне бюджетне місце.

Національний гірничий університет у Дніпропетровську. На 1200 місць держзамовлення було понад 9 тисяч заяв. Конкурс – 7,5 абітурієнтів на місце.

Харківський національний автомобільно-дорожний університет. На 712 місць 4,5 тисячі заяв. Тобто 6,5 заяв на місце.

Київський національний економічний університет – 5,8 заяви на місце.

Харківський національний університет ім.Каразіна. Найбільше заяв було на юридичний факультет (на одне місце шість осіб). На другому місці факультет комп’ютерних наук та систем, третій – факультет психології, четвертий – фундаментальної медицини.

Національний аграрний університет. На третій позиції в рейтингу найпопулярніших – факультет аграрного менеджменту (максимум абітурієнтів – майже 300 осіб подали заяви за напрямом агрономія). Серед майбутніх аграріїв найпопулярнішими виявилися юриспруденція та економіка. Середній конкурс у закладі – дві особи на одне місце.

Львівський національний університет. Найбільші конкурси на факультет англійської мови – 6,5 чоловік на місце та економічний – на 50 місць претендувало 500 абітурієнтів, тобто 10 чоловік на місце. З них найбільше було тих, хто бажав вивчати бухгалтерський облік і аудит. На юридичному факультеті конкурс був шість осіб на одне місце.
На фізичному, хімічному та факультеті електроніки бажаючих вчитись не багато – одна особа на місце.

Що стосується деяких столичних навчальних закладів, то найбільше заяв на держзамовлення подано у Київський національний лінгвістичний університет, Київський національний університет будівництва та архітектури, Національний університет „Київська політехніка”, Національний транспортний університет. Серед львівських вузів лідерами є також Академія мистецтв і Інститут економіки та туризму.

Ярослав БОЛЮБАШ, керівник департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України:
– Популярними залишається такі спеціальності, як економіка, міжнародні відносини. Цього року зріс конкурс на інженерно-технічні, природничо-математичні спеціальності, особливо на спеціальності, пов’язані з будівництвом, транспортними технологіями, архітектурою.

(за матеріалами Міністерства освіти України та expres.ua)



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх