Класних керівників замінять фонди

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 1 820
У батьків з’явилась альтернатива: вони можуть здавати кошти не класному керівнику, а робити внески через благодійні фонди..

Нещодавно в інтерв’ю «Телеграфу» начальник управління освітою Олексій Довбня розповів, що цього року в школах та дитсадках міста планують створювати благодійні фонди. Як каже його заступник, Геннадій Москалик, нарада щодо створення таких фондів буде проведена вже у вересні
– За нормативною базою, заклади освіти мають право отримувати благодійні внески. Всі кошти, отримані цим закладом, повинні зберігатись на рахунках у банку. Незабаром ми проведемо нараду, присвячену створенню фондів, за допомогою яких батьки зможуть робити внески. Поки що ці фонди існують лише у декількох школах. Там, де їх не створено, кошти зберігаються на шкільному рахунку в банку при централізованій бухгалтерії.
– Як створювати благодійні фонди?
– Міськво цим не займається. Фонди створюють самі батьки, директор школи не може бути його засновником. Аби зареєструватись, вони мають звернутись до органу юстиції і пройти певну процедуру. Благодійний фонд можуть створити і двоє батьків. В одній школі фондів може бути скільки завгодно – хоч по декілька в кожному класі. Батьки самі обирають керівництво, голосують за кандидатуру. Якщо вони  не довіряють цій людині, то можуть її переобрати або не здавати кошти  до фонду.
– Що дають батькам такі фонди?
– Якщо вони його створили, то можуть  перевіряти діяльність, контролювати, куди йдуть кошти, ознайомлюватись із документами, платіжними дорученнями.
– Яким чином через фонд здійснюється допомога?
– У школах існує батьківський комітет, який знає проблеми навчального закладу. Батьки домовляються, що, наприклад,  у 5-Б потрібно пофарбувати парти.  Виписується рахунок, у того об’єкта торгівлі, який виграв тендер, він підписується головним розпорядником коштів, а потім  здійсниться проплата.
– Чи існує мінімальна сума, яку мають здавати  у фонд?
– Ні. Батьки самі вирішують, скільки здавати коштів, і чи здавати їх взагалі. Вони можуть нічого не давати в благодійний фонд або на рахунок школи. Бо це є добровільна безповоротна матеріальна допомога.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх