„Християнську етику” таки вивчатимуть... добровільно

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 1 875
Із цього року для учнів 5-6 класів міста запровадять два нові предмети – «етику» та «християнську етику». Про це «Телеграфу» розповів Геннадій Москалик. За його словами, «етика» буде введена як обов’язкова дисципліна, а от вивчати чи ні «християнську етику» дитина вирішуватиме самостійно.  «Кременчук – місто багатонаціональне, тому введення християнської етики як обов’язкового предмету може спричинити багато непорозумінь.

Із цього року для учнів 5-6 класів міста запровадять два нові предмети – «етику» та «християнську етику». Про це «Телеграфу» розповів Геннадій Москалик. За його словами, «етика» буде введена як обов’язкова дисципліна, а от вивчати чи ні «християнську етику» дитина вирішуватиме самостійно.  «Кременчук – місто багатонаціональне, тому введення християнської етики як обов’язкового предмету може спричинити багато непорозумінь. Ми не будемо нікого примушувати», – зазначає Геннадій Москалик.
Викладати дисципліну будуть не священики, а звичайні вчителі, наприклад, історики. У вересні-жовтні вони пройдуть двотижневий курс навчання та отримають відповідну ліцензію. «На уроках християнської етики викладачі розповідатимуть не про закон божий, а про загально християнські стосунки, правила поведінки у християнському суспільстві, культурні надбання», – пояснює пан Москалик. – Щодо етики, то дітей ознайомлять із різними релігіями, але не буде агітації за жодну з них. Це щось на зразок релігієзнавства».
Кожен з цих предметів буде відбирати в учнів по одній годині на тиждень. «Християнську етику» навчальний заклад має право підлаштовувати під себе. Наприклад, учитель може читати цей предмет півроку двічі на тиждень.
Якщо дитина бажає вивчати християнську етику, батьки мають написати відповідну заяву на ім’я директора школи. Як каже пан Москалик, за нормативами аби відкрити групу достатньо восьми бажаючих.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх