Школярів тестуватимуть за бажанням

7.04.2006, 10:04 Переглядів: 2 237
Три кременчуцькі школи увійшли в експеримент з тестування випускників.

У травні 40 тисяч випускників українських шкіл пройдуть загальнодержавне зовнішнє тестування, результати якого замінять випускні шкільні іспити та вступні іспити до вузів. Як повідомляв у березні Український центр оцінювання якості освіти, тестування буде проходити 13-20 травня у всіх областях України. Кременчуцькі освітяни повідомили, що в експерименті візьмуть участь три регіональні центри – Львівський, Київський та Харківський. До останнього належить Полтавщина. З 1300 школярів області більше 80% – кременчуцькі 11-класники різних шкіл міста. Решта з чотирьох районів Полтавщини. Всі вони добровільно написали заяви про участь у тестуванні.
Як повідомив заступник начальника Автозаводського райво Геннадій Москалик, випускникам буде запропоновано пройти тест з української мови і за бажанням – з історії або математики. Тестування проходитиме у 28-й та 30-й школах, які знаходяться поруч. Матеріали надсилатимуться фельд’єгерською поштою і матимуть високий ступінь захисту. Два інструктори координуватимуть тестування 15 осіб в одній аудиторії. Це будуть вчителі, що не викладають предмет, з якого проходить тестування, аби уникнути підказок. Після 1,5-годинного тестування у письмовій формі (запитання-відповідь), їх протоколюватимуть і перевірятимуть – частину в Кременчуці, а частину в Харкові. За результатами, напередодні випускних екзаменів видаватиметься сертифікат з оцінками, що будуть зараховуватися як результати вступних іспитів до вищих навчальних закладів. Оцінку можна буде „виправити”, на кращу під час випускного екзамену, але якщо вона буде гіршою, то саме її вважатимуть вирішальною.
Начальник Крюківського відділу освіти Валерій Лобода повідомив „Телеграфу”, що аналогічне тестування пройде і в шостій гімназії. Серед бажаючих пройти його – 369 учнів району. В перспективі цей спосіб оцінювання знань обіцяє стати обов’язковим при вступі до вузу.
Як повідомляє „Освітній портал”, заступник директора Українського центру Іван Кругляк заявив: 'Система майже повністю виключає участь людини в обробці результатів тестів. Також виключена суб'єктивна оцінка знань вчителями шкіл, які раніше приймали випускні іспити'. Він зазначив, що всі витрати на проведення зовнішнього тестування оплачує держава. Цього року на його проведення заплановано витратити близько 50 млн. гривень.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх