Про «Девочку-дуру» та закоханих метеликів

19.02.2009, 20:24 Переглядів: 3 026
Студенти КДПУ дивились кіно про кохання і сперечались.

Напередодні Дня закоханих студенти кременчуцького державного політехнічного університету (КДПУ) зібрались у клубі «Казка» подивитися кіно про концептуальне кохання. Надихнули їх на це активісти університетського Європейського клубу. Ідея кінопереглядів велична – «ознайомити кременчуцьку молодь з надбаннями європейського та світового кінематографу, створити осередки альтернативного дозвілля молоді».

До початку перегляду кінофільмів про любов, перед студентами коротенько виступив університетський викладач, відомий політолог і друг молоді пан Урін. Він у доступній формі пояснив, наскільки це здорово – дивитись кіно, замість того, щоби наливатися пивом! Чемні студенти не заперечували.

А потім вони переглянули ну дуже концептуальний короткометражний фільм «Поцілунок метелика» та ще більш концептуальний мультфільм «Девочка-дура». Як пояснила «Телеграфу» координатор Євроклубу та ініціатор кіноперегляду Олена Гладкова, для заходу відбиралися фільми, далекі від ідей примітивної масової культури. Такі, що містять незвичну та нестандартну думку про кохання.

З «метеликом» та його поцілунками насправді вийшло дуже нестандартно. Як знову-таки пояснила нам Олена, режисер намагався на прикладі біологічного процесу народження метелика показати, як зароджується почуття кохання. Складно воно зароджувалося. З «Девочкой-дурой» було простіше. «Девочка» ходила до дитсадка і першою чіплялася до хлопчика, у якого закохалася. Через це усі навколо вважали її дурепою. Таке кіно.

Отже, панове, якщо пиво вас більше не розважає і ви бажаєте культурно подивитися концептуальне кіно, слідкуйте за нашими повідомленнями. Бо університетський Євроклуб починає масштабний проект «КІНОальтернатива». Він триватиме аж до червня. Зустрічі та перегляди європейського кіно проходитимуть у клубі «Казка». А перший, пілотний тренінг учасників «КІНОальтернативи» відбудеться вже цієї суботи, у тій же «Казці».



 
Теги: КДПУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх