Три професори і Муза

5.03.2009, 21:26 Переглядів: 4 068
Кременчуцький університет виборов престижну золоту медаль.
Муза педагогіки на повний зріст

Авторський колектив КДПУ на чолі з трьома провідними професорами – паном Загірняком, паном Родькіним та паном Чорним – привіз до Кременчука справжнісіньку музу. Причому не якусь там легковажну Терпсихору, а солідну музу педагогіки Калліопу. Муза ця – у прямому розумінні золота жінка, здається, навіть 583 проби. Прикрашає вона велику золоту медаль, яку Кременчуцький державний політехнічний університет (КДПУ) отримав на XII міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта України-2009». Золото університету дісталося за перемогу у номінації «Інтеграція науки та освіти – необхідна умова підвищення якості підготовки фахівців у вищих навчальних закладах».

Якщо ви не одразу зрозуміли, що то за номінація – не переживайте, ми теж це зрозуміли із запізненням. Та трохи почитавши назву номінації справа наліво та зліва направо, розібралися, що мова йде про зближення та зв’язок науки і педагогіки.

Відповідні розробки на цю хвилюючу тему підготував авторський колектив науковців інституту електромеханіки, енергозбереження та комп’ютерних технологій (навчальний підрозділ КДПУ). Інститут та кафедра систем автоматичного управління і електроприводу найчастіше і готують усілякі наукові розробки для міжнародних освітянських виставок.

Організатори щорічних виставок «Сучасна освіта України» - Міністерство освіти і науки України та Академія педагогічних наук України. КДПУ бере участь у заходах починаючи з 2005 року. Тричі отримував бронзу. І ось, нарешті, нагорода знайшла свого героя – кременчужанам таки «позолотили ручку». Це серйозна перемога – адже провінційному університету довелось змагатися з впливовими столичними вишами.

Ректор КДПУ пан Зарігняк переконаний:

- Науковці мають тісно співпрацювати з виробничниками, тоді теми курсових і дипломних робіт, а також кандидатських дисертацій не доведеться вигадувати. І навчальні заклади випускатимуть галузевих професіоналів, а не «спеціалістів широкого профілю».



 
Теги: медаль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх