Як не придбати «паленку»?

14.11.2009, 18:53 Переглядів: 2 447
або Скільки має коштує найдешевша горілка.

Восени горілка знову подорожчала. Щоправда, не вся – лише найдешевша. Якщо раніше оковита коштувала 14 гривень за півлітрову пляшку, то тепер за неї доводиться викладати гривні на чотири більше. Це пов’язано з тим, що уряд збільшив розмір мінімально-відпускних та роздрібних цін на алкоголь. Таким чином бореться із фальсифікатом.

Тож тепер, якщо ви бачите десь підозріло дешеву горілку, маєте замислитись – чи це, часом, не підробка?

Встановлені мінімальні розцінки й на інші міцні напої. А щоб кременчужанам не потрібно було ламати голову над тим, яку вартість матимуть найдешевший коньяк чи горілка, це вже вирахували спеціалісти магазину «Бордо». Так, за їхніми даними, пляшка горілки у 750 мілілітрів повинна коштувати щонайменше 27 гривень. А півлітра найдешевшого коньяку – 26,35 гривень.

«ТелеграфЪ» пройшовся по кременчуцьких крамницях, аби подивитись на «алкогольні» розцінки. Як не дивно, подекуди таки ще можна знайти горілку дешевшу за встановлений мінімум. Однак розцінки коливаються у межах гривні. Продавці у магазинах пояснюють, що цей товар завезений по старій ціні.

– Можливо, ще залишилось щось зі старих запасів, що раніше було закуплено оптом. Однак такого товару зараз небагато, – розповіли у магазині, що на Молодіжному.

Горілка дорожчатиме ще?В Україні хочуть на 32% підняти акцизний збір на спирт із грудня 2010 року. Наразі, стосовно цього подано відразу два законопроекти. Виробники горілчаних напоїв вважають, що це призведе до значного здорожчання горілки, що продається у роздріб. І при цьому обсяги продажу легального алкоголю знизяться удвічі, а більшість середніх та дрібних виробників збанкрутують.

– Ми знову повернемось до ери самогоноваріння, – зазначають керівники компаній із виробництва горілчаних напоїв.
Кременчужани з цим погоджуються.

– Пити менше не станемо, це точно, – каже кременчужанин Олександр. – От нам на новорічну ніч та перше січня на компанію з шести чоловік знадобилось п’ять літрів горілки. І це без пива, шампанського та вина. Тож якщо буде надто дорого коштувати, ми візьмемо пива, бо його дешевше не знайдеш, а замість горілки купимо самогон, ціна на який удвічі менша. Або будемо «пробивати», як і раніше, горілку «на розлив», знайомі продають і доволі непогану.

Розрахунки надані магазином «Бордо»



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх