Перевіряй чек, не відходячи від каси!

18.10.2007, 16:10 Переглядів: 2 410
«Я з дитиною прийшла до аптеки і придбала ліки. Машинально взяла чек і пішла. Зазвичай я перевіряю квитанцію, але цього разу мене чекало таксі. Тож уже вдома вирішила звірити чек та суму, на які придбала ліки.

«Я з дитиною прийшла до аптеки і придбала ліки. Машинально взяла чек і пішла. Зазвичай я перевіряю квитанцію, але цього разу мене чекало таксі. Тож уже вдома вирішила звірити чек та суму, на які придбала ліки. Ось тут я здивувалася! На коробках з ліками була одна сума, а в чеку на 14 гривень більше. Нехай мене надурили, але ж шкода бабусь, що з хустинок дістають свої копійки: їх також дурять!»– з такою розповіддю до редакції газети «Телеграф» завітала обурена кременчужанка Олена.
Звіривши чек та написані на упаковках цін, ми вирахували різницю, вказану в чеку. Це -  13 грн. 96 коп.  В аптеці, де Олена робила покупку, нам розповіли, що в касовому апараті закінчився папір, і апарат пробив кременчужанці вартість ліків, які брали попередні покупці. Аптечні працівники кажуть, що це вийшло ненавмисно. Гроші Олені повернули.
У відділі торгівлі міськвиконкому кажуть, що іноді касири користуються тим, що люди не беруть чеків, або не перевіряють їх, і пробивають людям зайве, таким чином заробляючи ліві гроші. Тим більше вони розраховують на те, що молодь не перевіряє чеки і саме з ними «махлюють». Подекуди «кинути» покупця можуть на знижці. «Я придбала цілий «вагон» косметики, і мені мали надати знижку 20 відсотків. Однак, коли я перевірила чек, виявилось, що суму, на яку я придбала товар, порахували правильно. А от на знижці «змахлювали»: вона на три гривні мала бути більшою», – ділиться з нами кременчужанка Віка. У захисників прав споживачів для покупців порада лише одна: чек перевіряйте, не відходячи від каси. А коли вже вас надурили, або розберіться із проблемою самостійно, або зверніться із заявою до відділу захисту прав споживачів.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх