Тисяча і одна гривня за голос!

27.09.2007, 18:09 Переглядів: 1 803
Виборцям, які віддадуть голос за блок «Данілич», у разі його перемоги на виборах «патріоти» пропонують тисячу гривень..

Обурений дідусь, розмахуючи якимись папірцями, прийшов до редакції скаржитись: «Що це таке?! Мене хочуть підкупити!» І простягнув нам біленький конверт, що знайшов у поштовій скриньці, з написом: «Ви виграли». Відкривши його, ми знайшли листа, у якому зазначено: «Якщо ви, члени вашої родини, ваші друзі проголосують за блок «Данілич», – ваш виграш складе 1000 гривень. У листі ви знайдете сплачену квитанцію букмекерської контори «Щасливчик». Ви зможете отримати ваш виграш у найближчому офісі «Щасливчика», якщо блок отримає п’ять  відсотків і більше на виборах 30 вересня. Для отримання виграшу вам необхідно особисто з’явитись у найближчий офіс букмекерської контори «Щасливчик», пред’явити паспорт та квитанцію. Виплати почнуться одразу після офіційного оголошення результатів голосування». І підпис – «Патріот України». До листа прикладається квитанція букмекерської контори «Щасливчик», на якій стоїть щось на зразок печатки «Сплачено». Далі зазначена ставка, телефони та адреси кас, у яких можна отримати виграш. Що ж, спробуємо з’ясувати, чи знають у «Щасливчику» про цю «безпрограшну лотерею».
Телефонуємо до найближчої контори у Полтаву.
– Нам прийшов такий лист. Чи отримаємо ми гроші, якщо блок «Данілич» набере більше п’ять відсотків?
– Наскільки я знаю, так, – відповідає дівчина.
На цьому не зупиняємось, набираємо кіровоградський номер, прикидаємось старенькою бабусею. Чоловік спочатку здивовано слухає і обмовляється, що в очі не бачив такого документа. Потім каже, щоб ми не хвилювались, якщо блок «Данілич» пройде, ми все отримаємо протягом місяця поштою або переказом. І просить вислати копію цього листа і зазначити на ній адресу. За кілька годин з новою «легендою» знову дзвонимо до Кіровограда.
– Це не перший дзвінок, але я про це нічого не знаю, – щиро відповідає хлопець і прохає нас «скинути» квитанцію по факсу. Отримавши копію, каже, якщо до нього прийдуть із цим папірцем, він навряд чи видасть гроші…
Пробуємо щастя у Харкові: касир повідомляє, що нічим нам допомогти не може, вперше про таке чує і «відправляє» до Києва. У столиці нас також не розуміють: «Бабусю, ви в букмекерських конторах граєте?!Якщо бажаєте, можете зробити ставку, сплатити кошти...А про те, що ви розповідаєте, я не знаю!!!». Ми «вибиваємо» номер телефону адміністрації, телефонуємо туди і цікавимось,чи не одурять нас із грошима і як їх можна отримати.
– Там же зазначено, що потрібно взяти із собою паспорт та квитанцію, – каже голос у трубці.
– Але ми телефонували до Полтави, кажуть нічого немає, – прибріхуємо ми.
– Я тільки-но розмовляв із Полтавською дирекцією, вони нічого мені такого не розповідали!
Для певності ми зателефонували до адміністрації ще тричі. Врешті-решт нас настільки заплутали у «Шансі», що ми остаточно втратили шанси зрозуміти що-небудь. Бо відповіді різнились.  На питання, хто з нам розмовляє, чоловіки не відповідали і відправляли на «потім», до директора…Один із них розказав, що знає про ці загадкові квитанції і якщо блок «Данілич» набере більше п’яти відсотків, по них таки можна буде отримати гроші. «Ми квитанції ці не розсилали, – відповів інший. – І не можемо стверджувати, що по них можна отримати гроші. Телефонуйте до організаторів. Ми нічого не знаємо про ці квитанції». Однак до організаторів ми не «достукались»: на жаль, таємничий «патріот» не залишив своїх координат…

Коментар
Олександр Черненко, голова прес-служби КМУ
«Якщо це дійно блок «Данілич», вони порушують декілька статей законодавства, зокрема, щодо підкупу виборців, про агітацію, поширення недостовірної інформації. Виборцям слід зрозуміти, що це свідома провокація, насправді гроші видавати ніхто не буде.  Взагалі, із цими документами слід звернутись до правоохоронних органів. Поміж тим, не виключено, що це елемент чорного піару».

P.S. Назви блоку і букмекерської контори змінено



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх