Картопля стане делікатесом

6.09.2007, 17:09 Переглядів: 2 555
Цього року ціни на овочі неприємоно здивували городян. Однак «ринкові» експерти кажуть: це ще не все, морква картопля та капуста і далі зростатимуть у ціні. Тож запасатися овочами на зиму треба вже зараз..

Ціни на овочі готуються «стрибнути»

– Де ж ото чувано, щоб морква на базарі була по 4,50! – обурюється покупець на Центральному ринку.
– Та хіба ж то ми винуваті, коли врожаю немає! – виправдовується жіночка за прилавком. – Он, картоплі обмаль, а моркви нашої взагалі на ринку немає, вся привозна.
І дійсно, обійшовши ринок, лише в двох місцях «ТелеграфЪ» знайшов Семенівську та Піщанську морквину. Вся інша завезена з теплих, південних країв.
«Через спеку врожай цього року дуже поганий. Картопля навіть не зав’язалась. Капусту тля поїла, морква не вродила. Хіба що буряка трохи є», – розповідає господиня Олена про свій урожай.
Продавці очікують, що десьіз жовтня ціни на овочі будуть підійматись, а взимку –«зашкалять».
«Зараз селяни продають картоплю, бо дітей потрібно у школу збирати. А врожай цьогоріч поганий, десь на 80 відсотків уродило. У кущі картопля велика, але її мало. За місяць-півтора люди картоплю порозпродають, залишать собі поїсти, тоді і на ринку її буде обмаль. Уже зараз картопля по 2-3 гривні за кілограм, а тоді ціни ще піднімуться – розповідає Люба, продавець Центрального ринку. – Може на гривню-дві, це важко сказати. Та нічого цьогоріч дешевшати не буде. Навіть буряк, що більш-менш уродив, триматиметься десь по 3-3,50 гривень».
«Із морквою то взагалі жах, – додає Тетяна. – Її просто немає. Вона зараз по 4.50 гривень, тож навряд чи найближчим часом буде дорожчати – далі нікуди. Ще я чула, що на Західній Україні цього року теж неврожай через негоду, отже, звідти завозу овочів не дочекаєшся».                                                                                       
Однак хоча прогнози селян, щодо цін на овочі восени різняться, вони кажуть: цьогоріч сезонного подешевшання не буде, і краще «не тягнути кота за хвоста» і запасатись на зиму вже зараз.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх