Хлібопекарі «економлять» на покупцях

6.09.2007, 17:09 Просмотров: 1 359
Кременчуцька філія ДП «Полтавастандартметрологія» провела ряд перевірок якості і дотримання стандартів готового хліба. Перевірено шість міні-пекарень, при цьому в усіх виробників виявлені порушення, до трьох із них застосовані штрафні санкції. Хлібозаводи не перевірялися.
Значні відхилення  у вазі готового хліба працівники держстандарту виявили у липні.

Кременчуцька філія ДП «Полтавастандартметрологія» провела ряд перевірок якості і дотримання стандартів готового хліба. Перевірено шість міні-пекарень, при цьому в усіх виробників виявлені порушення, до трьох із них застосовані штрафні санкції. Хлібозаводи не перевірялися.
Значні відхилення  у вазі готового хліба працівники держстандарту виявили у липні. При вказаній масі 600 грамів на деяких буханцях (а точніше – на покупцях) «економили» навіть по 45 грамів! І це на звичайному білому формовому хлібі (так званий, соціальний сорт). Якщо людина купляє щодня такий буханець, то за місяць вона сплачує за «повітря» близько трьох гривень.
За нормами, відхилення у масі хліба (у менший бік) не можуть перевищувати  3%, підкреслила  Галина Трокай, начальник відділу стандартизації та сертифікації Кременчуцької філії ДП «Полтавастандартметрологія». Тобто буханець масою 600 грамів вважається нестандартним, якщо насправді важить менше 582 грамів.
Типові порушення – у недотриманні технології. В основному, виявлена низька кислотність хліба (тісто не встигало перебродити, як слід). Це впливає на смак хліба.



 
0
Автор: donchenko
Теги:
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.


Вверх