Ґарсон, усім шампанського!

1.07.2007, 13:07 Просмотров: 884
«Візьміть пляшку шампанського і вкиньте туди пару скибочок лимона – щоб бульбашки швидше вийшли. Коли «вийде» весь вуглекислий газ, то все шампанське поміститься у склянці».

(Із дзвінка до редакції)

Із шампанським ми вчинили точно за інструкцією нашого читача… І ніякого дива не сталося. Скільки було у пляшці шампанського, стільки й залишилося. Правильність результатів нашого досліду підтвердили фахівці кафедри фізики КДПУ. «Об’єм рідини після вивільнення вуглекислого газу не зменшиться, або зменшиться незначно», – запевнили нас. Все пояснюється тим, що до відкриття пляшки вуглекислий газ перебував у стиснутому стані, а після відкриття він вивільнився. Як то кажуть, те на те й виходить. Схожий процес ми спостерігаємо, коли відкупорюємо пляшку із газованою водою.



 
0
Автор: editor
Теги:
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.

Читайте также:



Вверх