Кременчук «розквасило»

31.05.2007, 19:05 Просмотров: 1 072
Минулого тижня у місті з’явилися бочки зі світловодським квасом. Перші дні кременчужане скаржились санлікарям на те, що напій неякісний, бо має дивний смак. Спеціалісти пояснюють, що «неприродний» присмак – неминучий для перших партій напою..
При 40-градусній спеці головне – не смак, а температура

23 травня на вулицях Кременчука почали продавати на розлив квас. Перші дні покупці старшого віку, «не відходячи від бочки», скаржилися продавцям на якість продукту: «Це не квас, а бодяга якась. Ось раніше квас був... Зараз такого немає». «Просто цього року це перший квас, дуже свіжий, тому присмак є», – намагалася пояснити розгніваним покупцям продавець. Прихильники «справжнього» напою не здавалися – у міську санстанцію почали надходити повідомлення від кременчужан про «неприродний» присмак квасу з цистерн...
«Напій завозиться зі світловодського підприємства, – повідомила завідувач відділенням гігієни харчування міської санстанції Наталя Прокопенко. – Зараз ми перевіряємо дозвіл на його продаж від Світловодської санстанції. А щодо «неприродного» присмаку, – то це від дріжджів. У «першому» квасі він завжди є. Хвилюватися немає причини».
28 травня ми скуштували свіжого квасу – він дійсно був без присмаку. Про це свідчили й задоволені обличчя людей, що літрами «дудлили» напій з бочки.

На замітку
Ціна за літр бочкового квасу, порівняно з минулим роком, зросла на 35 копійок і складає 2,50 гривні. Для порівняння: у будь-якому супермаркеті Кременчука дволітрова пляшка квасу на натуральній основі коштує близько п’яти гривень.
Строк зберігання квасу – три дні, саме стільки залишаються живими «квасні» мікроорганізми. Тому, щоб дізнатися, наскільки напій свіжий, достатньо глянути на посвідчення про якість, яке прикріплено до цистерни – там зазначена дата виготовлення, температура, кислотність та інші показники.



 
0
Автор: konstantinov
Теги:
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.


Вверх