Як стати кавуновим королем

21.09.2006, 19:09 Просмотров: 971
Потримавши тривалий час ціну на кавуни на рівні гривні цього тижня торговці нарешті опустили її вже до 50 копійок. І все одно не собі у збиток..
Продаючи кавуни по гривні за кілограм на кожній ягоді можна заробити 4-6 гривень

На ринках та інших точках продажу ціна смугастих ягід довгий час не опускалася нижче гривні за кілограм. Хоча було зрозуміло, що на цей товар нині врожай. Покупці чекали, що ціни ось-ось знизять, обурюючись, мовляв, купують там за копійки і все їм мало. «ТелеграфЪ» поцікавився чи дійсно „за копійки” і з чого складається ціна кавуна.
У Херсонському обласному управлінні сільського господарства нам повідомили: «Закупівельна ціна кавунів становить 15-35 копійок, залежно від якості продукції, динь – 25-40 копійок. Врожай цього року на 150 тисяч тонн більше очікуваного, ніякого дефіциту баштанних немає». Згодом колеги додали, що аби збути товар, селяни готові віддати кавуни і по 10-15 копійок за кілограм.
Після цього «ТелеграфЪ» «пройшовся» по фірмах, що займаються перевезенням вантажів. Щоб привезти до Кременчука з Херсонської області вантажівку з 20 тоннами кавунів доведеться заплатити перевізнику максимум дві з половиною тисячі гривень. Тобто додаємо ще 13 копійок до вартості одного кілограма кавуна чи дині. Місце на центральному ринку коштуватиме близько 80 гривень за день. У мікрорайонах плати немає.
Тепер порахуємо. Навіть якщо ми будемо везти найякісніший товар найдорожчим транспортом, то отримаємо кіло кавуна за 48 копійок, а дині за 53 копійки. Додаємо нахабства і ставимо ціну в два рази вищу від собівартості. Ось ми і стали кавуновими королями, заробляючи на кілограмі – 50 копійок, а на машині – десять тисяч гривень.
Щоправда цього тижня ціна на кавуни нарешті суттєво впала – до 50 копійок. Бо якщо їх найближчим часом не продати, то погниють і нікому окрім мух-дрозофіл потрібні не будуть.



 
0
Автор: konstantinov
Теги:
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.


Вверх