Як стати кавуновим королем

21.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 908
Потримавши тривалий час ціну на кавуни на рівні гривні цього тижня торговці нарешті опустили її вже до 50 копійок. І все одно не собі у збиток..
Продаючи кавуни по гривні за кілограм на кожній ягоді можна заробити 4-6 гривень

На ринках та інших точках продажу ціна смугастих ягід довгий час не опускалася нижче гривні за кілограм. Хоча було зрозуміло, що на цей товар нині врожай. Покупці чекали, що ціни ось-ось знизять, обурюючись, мовляв, купують там за копійки і все їм мало. «ТелеграфЪ» поцікавився чи дійсно „за копійки” і з чого складається ціна кавуна.
У Херсонському обласному управлінні сільського господарства нам повідомили: «Закупівельна ціна кавунів становить 15-35 копійок, залежно від якості продукції, динь – 25-40 копійок. Врожай цього року на 150 тисяч тонн більше очікуваного, ніякого дефіциту баштанних немає». Згодом колеги додали, що аби збути товар, селяни готові віддати кавуни і по 10-15 копійок за кілограм.
Після цього «ТелеграфЪ» «пройшовся» по фірмах, що займаються перевезенням вантажів. Щоб привезти до Кременчука з Херсонської області вантажівку з 20 тоннами кавунів доведеться заплатити перевізнику максимум дві з половиною тисячі гривень. Тобто додаємо ще 13 копійок до вартості одного кілограма кавуна чи дині. Місце на центральному ринку коштуватиме близько 80 гривень за день. У мікрорайонах плати немає.
Тепер порахуємо. Навіть якщо ми будемо везти найякісніший товар найдорожчим транспортом, то отримаємо кіло кавуна за 48 копійок, а дині за 53 копійки. Додаємо нахабства і ставимо ціну в два рази вищу від собівартості. Ось ми і стали кавуновими королями, заробляючи на кілограмі – 50 копійок, а на машині – десять тисяч гривень.
Щоправда цього тижня ціна на кавуни нарешті суттєво впала – до 50 копійок. Бо якщо їх найближчим часом не продати, то погниють і нікому окрім мух-дрозофіл потрібні не будуть.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх