Як сплатити борги за квартиру "радянськими" внесками

11.08.2005, 14:08 Переглядів: 1 952
До 20 грудня кременчужани, як і всі мешканці України, чиї заощадження "згоріли" за часів Радянського Союзу, тепер зможуть ними оплатити комунальні борги. До речі, не лише з власної ощадкнижки. Відповідну постанову 29 липня прийняв уряд Тимошенко. Але скористатись заощадженнями зможуть лише ті, хто не має поточних боргів після 1 вересня 2004 року.

Владі Ющенка доводиться виконувати гасла Кучми та Януковича, які обіцяли українцям погасити комунальні борги за рахунок “прогорілих” заощаджень, що зберігались у відділеннях Ощадбанків. У такий спосіб можна буде сплатити лише заборгованість, яку ви мали станом на перше вересня 2004 року. Якщо у вас є борг після зазначеної дати, його треба спочатку сплатити “живими” грошима, а вже потім звертатись з проханням про списання боргу до відділень Ощадбанку. За словами начальника управління житлово-комунального господарства міста Миколи Польщикова, сума боргу мешканців Кременчука за комунальні послуги та житло на перше вересня минулого року поки що прораховується. На сьогодні кременчужани заборгували ЖЕДам більше 20 мільйонів гривень. “Це сьогоднішні борги, плюс борги попередніх років. Останні складають переважну більшість”, - каже Микола Польщиков.
До речі, за словами голови Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка, до розрахунків можна залучити гроші родичів та друзів.
'Чи мама заплатить за сина, чи бабуся з села заплатить за онуків, чи за дітей, що проживають в місті. Рішення будуть прийматися особисто, нікого примушувати не будуть', - каже пан Кучеренко.
Як повідомив Микола Польщиков, всім боржникам надішлють повідомлення (тобто своєрідні довідки) із сумою заборгованості і поясненнями, що треба робити аби її погасити. Отриману довідку треба віднести до відділення Ощадбанку і там написати відповідну заяву. Співробітник Ощадбанку має видати чек, який треба знову віднести в ЖЕД.
До речі, це рішення уряду має своїх противників. Невдоволення воно викликає у тих, хто не має богрів перед комунальниками. Їм пропонують або чекати, доки гроші повертатимуть готівкою, або ж продавати свої віртуальні заощадження за безцінь, як це було з майновими сертифікатами. До того ж, сама ініціатива уряду провокує накопичення нових боргів, оскільки громадяни, дізнавшись про можливість такої компенсації, просто можуть перестати платити за послуги.
Проте, як би там не було, а постанова існує і вона має почати діяти приблизно з 20 серпня. Нині вже друкуються банківські чеки, якими можна буде розраховуватись за борги. Останній термін подачі заяв до Ощадбанку – 15 листопада. Останній термін списання боргів – 20 грудня.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх