Операція «Техогляд-2009»

5.03.2009, 21:45 Переглядів: 2 890
Що новенького у проходженні цьогорічного техогляду та куди поїхати, щоб обстежити стан автомобіля чи мотоцикла, дізнавався «ТелеграфЪ»..
– У разі відсутності будь-якого з цих документів, техогляд не проводитиметься, – запевняє старший інспектор відділу ДАІ з обслуговування Кременчука Володимир Кравченко. – Якщо все в порядку і немає інформації про несплату власником штрафу за адміністративне правопорушення, то працівник ДАІ видає талон.

Цьогоріч державний технічний огляд проходять транспортні засоби з непарного року випуску. Він триватиме аж до 15 грудня. Як стало вже нормальним в Україні, кожен черговий техогляд у нас проводять із нововведеннями. Цього року їх три основних. По-перше, власники можуть самі обрати, де перевіряти технічний стан своїх авто та мотоциклів – у Кременчуці чотири сертифіковані центри і один у Комсомольську. По-друге, власники автомобілів, що працюють на газі, повинні надати документ про стан газової паливної системи. По-третє, власники пасажирських автобусів тепер мають проходити техогляд не щоквартально, а лише два рази на рік.

Не забудь!

Документи для «походу» у ДАІ за талоном (на прикладі «Daewoo Lanos»)

1. Паспорт громадянина України.

2. Протокол перевірки технічного стану автомобіля, виданий суб’єктом господарювання не раніше ніж за 45 діб до дати проведення техогляду (сплатили 170 грн. У Кременчуці за це беруть близько 140-200 гривень).

3. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

4. Посвідчення водія категорії відповідної транспортному засобу та талон до нього.

5. Медична довідка та її копія (сплатили 92 грн: 10 грн – довідка з психоневрологічного диспансеру, 42 грн – довідка з наркологічного диспансеру, 40 грн – довідка з поліклініки і плюс дві фотокартки 3 на 4 см).

6. Поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних засобів або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування (сплатили 170 грн за річний поліс).

7. Документ, що підтверджує проведення випробовування газової паливної системи в порядку і у строк, встановлені для даного виду обладнання (для автомобілів, що працюють на газовому паливі).

8. Квитанції про сплату щорічного податку з власників транспортних засобів (за останні два роки), або копія документа, що дає право на пільги (сплатили 150 гривень за два роки).

9. Квитанція про сплату за проведення технічного огляду (сплатили 14 грн).

10. Талон відповідності тонування скла автомобіля.

Після останньої сплати 14 гривень, за безпосередньо техогляд, інспектор оглянув автомобіль та видав талон. Він трохи відрізняється від минулорічних – зверху з‘явилося поле для зазначення місяця проходження техогляду.

Сплата за проведення техогляду у ДАІ складає 14 грн для автомобілів і 10 грн – для мотоциклів і причепів.

Кременчуцькі підприємства, які можуть проводити перевірку технічного стану транспортних засобів: 

ТОВ «НПФ «Автоекоцентр» Вул. Київська, 5 5-12-00

ПП «Центр авто-технічної експертизи» Пр. 40 років ДАІ, 8 5-31-09

ВАТ «Кременчуцьке АТП-15307» Вул. Київська, 65/2 77-19-40

ТОВ «Астра-М» Просп. 50-річчя Жовтня, 1-В 4-02-43

Сплата податку з власників транспортних засобів

 



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх