У Кременчуці досліджували якість пельменів

23.12.2011, 11:22 Просмотров: 2 014 Комментариев: 4


Один із зразків мав ознаки патогенної мікрофлори

У Кременчуці досліджували якість пельменів
Аня та її науковий керівник пані Сьомик

 

Хто хоч раз не купував, повертаючись пізно ввечері з роботи, пакунок із пельменями? Анна Дмитрук – кременчужанка, учениця 25-го колегіуму, член Малої академії наук, вирішила перевірити якість трьох груп пельменів, які можна придбати у роздрібній торгівлі. Зразки обирали за вартістю – дорогі пельмені, середня ціна та дешевий товар.  Десятикласниця займалася дослідженнями під керівництвом професора Нікіфорова (КрНУ) та вчителя-методиста пані Сьомик.  Дослідження проводились в лабораторіях Кременчуцького національного університету (КрНУ). Для роботи зі зразками фаршу застосовувався мікроскоп «Биолам Р-15».


28 грудня школярка захищатиме  свою науково-дослідницьку роботу на 21 Всеукраїнському конкурсі наукових робіт Малої академії наук України. Перший етап конкурсу пройде у Кременчуці.

 


Ось пельмені. А де в них м’ясо?

 

«ТелеграфЪ» дізнався про дослідження раніше – нас зацікавила прикладна «пельменна» тематика, адже «війна-війною, а обід – за розкладом».

 

До офіційного захисту роботи Анна та її науковий керівник змогли лише зазначити, що у зразках фаршу виявлені жирові клітини (у значній кількості), хрящова сполучна тканина, соєвий білок, крохмаль, продукти рослинного походження, рослинна олія низької якості. М’язові ж волокна м’яса знайдені у незначній кількості.

 

Крім того, один із зразків мав ознаки патогенної мікрофлори. Щира Аня зізналася, що на початку експерименту купила пельмені трьох сортів і десяток зварила та з’їла. Нині, після проведення експерименту, дуже шкодує, що їла їх. Аня засмучена – каже, що пельмені – найпопулярніша їжа серед студентів, що ж тепер їсти, коли станеш студентом?

0
Теги:

Комментарии: 4

3 493
23 декабря 2011 11:41

Нічого страшного не має. Як з,їси, так і покакаєш.Зараз в усьому тільки одні бактерії. Навіть, бульбашки шампанського------ гази , що виділяються при пердінні ьактерій, що живуть в пляшці з шампанським!!!!!Ви чули про таке. ОТ зараз розповів професор по телебаченню на каналі "кулинар" Я теж розсміялася.....

0
194
23 декабря 2011 14:21

результаты с названием пельменей в студию!

0
0
24 декабря 2011 08:42

вывод один -ешьте дешевые пельмени!!! что в дорогих отрава -что в дешевых-разницы нету!!!

0
0
3 февраля 2012 14:34

Я всегда покупаю пельмешки в магазине напротив дома. Когда нечего есть или просто лень готовить - пельмени это выход. Всегда покупаю рядом с домом в магазине ЭКО. У них всегда хорошие поставщики.
Конечно с домашними не сравнить. Сейчас мороз что надо - налепил и на болкон.

0
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.


Вверх