Сергій Тігіпко: «Про продаж стальзаводу мова не йде»

14.05.2008, 14:04 Переглядів: 2 065

Сергій Тігіпко: «Про продаж стальзаводу мова не йде»Отримавши контроль над Кременчуцьким сталеливарним заводом, акціонери групи «ТАС» і «Приват» обіцяють не знижувати зарплату працівникам підприємства і говорять, що не допустять повернення колишнього керівництва..

Сергій Тігіпко: «Про продаж стальзаводу мова не йде»

Голова правління сталеливарного заводу Дмитро Черненко (ліворуч) зайняв керівне крісло з подачі акціонера Сергія Тігіпка (праворуч)
Фото: Дмитрий Бабец

Натомість планують  модернізувати КСЗ, а також влаштовувати… дискотеки «для своїх».

Колись відомий політик, а нині все більше бізнесмен, Сергій Тігіпко минулої неділі побував на Кременчуцькому сталеливарному заводі. Він є представником групи «ТАС», що разом із групою «Приват» контролює підприємство. Нещодавно ці дві групи перекупили частину акцій у груп «Форум» та СКМ, які раніше здійснювали контроль на сталеливарному,  і таким чином сконсолідували майже 95% його акцій. Сергій Тігіпко зазначає, що після  розв’язання питання із власником, завод більше не лихоманитиме.

28 квітня нові акціонери провели збори і змінили правління і наглядову раду, –  сказав він. – Після цього на підприємстві почалися розмови про подальший перепродаж новими акціонерами заводу. Я хочу заявити: про  продаж стальзаводу мова не йде. Групи «ТАС» і «Приват» готові зробити все, щоб підприємство запрацювало стабільно. Сьогодні завод працює добре, проте нам потрібна середньострокова перспектива. Ми прийшли не на рік чи півтора – хочемо розробити програму роботи на 10-15 років.

 

Про кадри

Пан Тігіпко пообіцяв, що нове керівництво підприємства не переслідуватиме прибічників колишніх керівників (із команди Олександра Холошина – ред.). Більше того, нові менеджери навіть готові розглянути питання щодо повернення  фахівців, які  написали заяву про звільнення. Також Сергій Тігіпко запевнив, що акціонери не збираються влаштовувати на завод «чужаків» – перевагу віддаватимуть тим, хто вже працював на сталеливарному. Крім того, на вакантні керівні посади проводитимуть так звані міні-тендери, а претенденти особисто проходитимуть співбесіду із Сергієм Тігіпком. Разом із тим пан Тігіпко категорично заявив, що ніхто зі «старого» керівництва заводу не обійматиме посаду у керівних органах.

 

Про гроші

– Знижувати зарплату ніхто не буде. Ми будемо думати, як її підняти,  – заявив  Тигіпко. –Введемо доплату за досягнення деяких пріоритетів. Також надаватимемо гарантії перспективним молодим фахівцям для отримання іпотечних кредитів на придбання житла.

 

Сталеливарний затанцює

Сергій  Тігіпко виступив ініціатором проведення дискотек та вечорів відпочинку для працівників підприємства.

– Такі вечори я проводив у «Нацбанку» і зрозумів, що вони згуртовують колектив, – упевнений бізнесмен.

Відпочиватимуть працівники заводу не лише на підприємстві. Для цього згодиться і  база відпочинку «Металург», яку  нове керівництво продавати не збирається, а, навпаки, обіцяє  розвивати й надалі.   

 

Про виробництво

Сергій Тігіпко заявив, що підприємство відмовиться від посередників: усі продажі здійснюватимуться напряму між заводом і покупцем. Нові керівники зазначили, що  контракти, які були підписані раніше, виконають. Однак виробничий план та суму коштів, що планувалося спрямувати на модернізацію, переглянуть. Також у планах нових керманичів – упровадження енергозберігаючих технологій та проведення міжнародного аудиту. До речі, якщо аудитори виявлять протиправні дії з боку команди Олександра Холошина, пан Тігіпко не збирається прощати цього «старій» команді.

 

Вагонобудівний зможе по конкурувати з Siemens
Сергій Тігіпко не виключає, що  в майбутньому Крюківський вагонобудівний завод, акціонером якого він також є, може увійти до вагонобудівного холдингу.  
– Поява такого холдингу не виключена. Він може бути дуже могутнім і не гіршим за Bombardier або Siemens. Багато в чому – завдяки інвестиціям, вкладеним у Крюківський вагонобудівний, який  може стати лідером, конкурувати зі світовими виробниками, – упевнений пан Тігіпко.
Також він додав, що, можливо, років через три, у разі створення такого холдингу, його акції  будуть розміщені для продажу на Лондонській біржі. Такий спосіб залучення коштів для розвитку підприємств Тигіпко вважає дуже ефективним.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2008/05/14/news_10504.html -->
 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх