Як це робиться: мариновані гриби

11.01.2010, 21:27 Просмотров: 3 781

Як це робиться: мариновані грибиЖурналіст «Телеграфа» побував на консервному заводі у Польщі.

Як це робиться: мариновані гриби

Спочатку у банки кладуть додатки та спеції – вручну, як на звичайній кухні.. Жінки на конвеєрі працюють у гумових рукавичках. Подрібнені моркву, цибулю, приправи насипають мірним посудом – почергово.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

Установка-автомат, яка очищає гриби, насипає їх і у банки, де вже є спеції. Водночас некондиційні (дрібні) гриби відсіюються – установка працює на зразок центрифуги. А «кондиція» втрапляє у банки – далі вони йдуть по конвеєру.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

Якщо ви звертали увагу, на банці завжди вказується маса нетто. Наповнені банки зважують на електронних вагах. Допускається відхилення від норми: кілька грамів плюс чи мінус (в залежності від маси нетто). Якщо автомат не досипав до норми, працівник, вручну докидає гриби. Потім автомат заливає маринад у банки і закручує їх кришками.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

Ця табличка свідчить, що підприємство отримало дофінансування Європейського Союзу на свій розвиток. Кошти вклали в автоматизацію виробництва. ЄС (або, як кажуть поляки, унія) зацікавлений у тому, щоб продукція відповідала стандартам. Цікаво, що не тільки державні, а й приватні підприємства, можуть отримати дофінансування на конкурсних засадах.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

На підприємстві дотримуються суворих вимог щодо чистоти та порядку. Перш, ніж пустити нас (гостей) до цеху, нам запропонували зняти годинники і прикраси. Так само, до речі, зробила й референт директора заводу. За інструкцією, ці дрібнички не дозволяється носити, аби не втрапили бува у консервацію. Потім на нас наділи разові чепчики та халати. Фотоапарати дозволили взяти як виняток. Що стосується штатних працівників, то їх спецодяг перуть щодня. І працівники мають по декілька комплектів одягу. На фото – початковий цикл «грибного» виробництва. Ця установка слугує для очищення та обробки шампіньйонів. А ще звідти зручно спостерігати за процесами у цеху – все, як на долоні.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

Уже закручені банки потрапляють у промисловий стерилізатор. Кілька хвилин температурної обробки під металевим «ковпаком» – і грибочки готові. Контроль якості партії здійснюється в лабораторії – вибірково досліджують банки з уже готовою продукцією.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.

Як це робиться: мариновані гриби

Останній цикл – це склад готової продукції. Тут ліплять етикетки, фасують консерви (запаковують у поліетилен). Звідси вони йдуть постачальникам. Пакуючи продукцію, обов‘язково зазначають номер партії, дату виготовлення і додають усі документи про якість та безпеку.
Фото: Татьяна Донченко

На сучасному виробництві, яке відповідає європейським стандартам та експортує свою продукцію, багато процесів механізовано. Проте є операції, які усе ж виконуються вручну, як на великій кухні. Як при цьому дотримуються культури виробництва, дізнавався «ТелеграфЪ».

Жоден святковий стіл, як правило, не обходиться без маринованих грибочків. Консервовані шампіньйони на полицях супермаркетів – імпортного виробництва. Але в нас була можливість дізнатися і подивитися на власні очі як усе це робиться. У Польщі журналіст «Телеграфу» побував на одному з таких підприємств, яке виготовляє овочеві та фруктові консерви, на фірмі «Урбанек» у містечку Ловіч. Названа вона за прізвищем власників. Це сімейний бізнес батька та трьох синів. Починали вони з картопляних чіпсів, але згодом переорієнтувалися на консерви. Своїм «стратегічним продуктом» називають огірки. Але й гриби тут – на почесному місці.

Цікаво, що в умовах промислового виробництва нові рецепти випробовуються у лабораторії, що дуже схожа на звичайну кухню. І рецепти беруться звичайні – з «бабусиного» записника. Проекспериментувавши з приправами та спеціями та посмакувавши, що ж з того вийшло, продукцію або пускають у виробництво, або ні. До речі, гриби, за процесом виготовлення яких ми спостерігали, замовив за своїм рецептом російський емігрант у Німеччині  для мережі своїх супермаркетів.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/around/2010/01/11/news_8170.html -->

 
0
Автор: donchenko
Теги: гриби
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, ВОЙДИТЕ или ЗАРЕГИСТРИРУЙТЕСЬ.
Ознакомьтесь с правилами комментирования.


Вверх