Кременчуцькі депутати почали рятувати коней

8.04.2011, 11:10 Переглядів: 4 181
Дитячій кінно-спортивній школі виділили землю під будівництво.

На березневій сесії міськради депутати нарешті виділили 2,67 гектарів землі  для будівництва нового дитячого кінно-спортивного комплексу.  Саме туди колись, у далекому щасливому майбутньому, має переїхати  кінно-спортивна школа «Фаворит».

Новий кінно-спортивний комплекс мають звести  у 285-му кварталі. Спершу – ще у 2007-му році – міська влада щедро обіцяла виділити під будівництво аж 5 гектарів міської землі. Та половина обіцяної території дивним чином «розтанула» – потроху розійшлася під будівництво приватних котеджів.  Щастя, що вдалося вберегти хоча би частку. Тут має вирости чудове дитяче спортивне містечко. «ТелеграфЪ» бачив його макет у матеріалах містобудівного обгрунтування, і нам страшенно хочеться, щоб картинка стала реальністю. Бо тоді кременчуцькі діти не тремтітимуть від холодного вітру і не міситимуть багнюку взимку, а тренуватимуться у закритому манежі. Ми ж недарма називаємо об’єкт, під який депутати дали землю, спортивним комплексом, а не просто школою. Це справді комплекс – там передбачений критий тренувальний манеж, дві зручні стайні (кожна – на 20 голів), окреме сховище для сіна, дві «бочки» – площадки для роботи з молодими конями, справжнісінький шпрінгартен – піщане тренувальне поле, де коней вчать долати бар’єри.

А ще там буде трав’яне тренувальне поле, дві левади та доріжка для прогулювання коней. Єдине, чого не буде, – це конячого басейну. Спочатку, коли землі обіцяли вдосталь, планувалося зробити і його.  Тепер від ідеї відмовились. Співробітники школи не дуже й тужать за басейном, більше вони радіють, що колись, можливо, дитячі роздягальні будуть теплими та просторими. І конюшні будуть теплими. І вбиральні теж будуть теплими. А старючі «вуличні» шкільні вбиральні «на курячих лапках» відійдуть у небуття.   Втім, щоб все це «щастя» стало реальністю, влада має знайти кошти на проектування комплексу та, головне, на його будівництво.

Сьогодні школа «Фаворит» розвалюється

Так школа «Фаворит» виглядатиме, коли міська влада виконає свої зобов’язання

Коні знову допомагатимуть хворим дітям

На березневій сесії депутати прийняли ще одне важливе рішення – виділили 16 тисяч гривень на забезпечення занять з іпотерапії для дітей-інвалідів. Пропозицію подав депутат міськради Гриценко, він же її «проштовхував» на депутатських комісіях. І проштовхнув.  Тепер в Кременчуці вдасться відновити заняття з іпотерапії.  Іпотерапія – це спільна робота маленького інваліда (найчастіше, «церебральника») та коня.  Існують спеціальні комплекси вправ, які з хворою дитиною можна виконувати під час їзди верхи. Якщо ж дитина нічого не може виконувати, її просто катають.

Лікарі переконані, що це дає позитивний ефект. Іпотерапію для маленьких відвідувачів  Кременчуцького центру реабілітації дітей-інвалідів колись започаткувала його директор, Надія Колесник.  Допомагала їй директор школи «Фаворит» Марина Матвійчук – коней із Молодіжного у спеціально обладнаному фургоні привозили до дитячого Центру, розташованого у Крюкові (бо тренуватися краще в Центрі – там поруч лікарі). За фургон треба платити. Одного дня «дуже бідна» кременчуцька влада кинула платити за фургон. На цьому іпотерапія для маленьких інвалідів скінчилася. Тепер поновиться.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх