Із вступом до ЄС середньому поляку стало жити важче

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 1 777
Делегація з Полтавської області, на чолі з губренатором Степаном Бульбою, минулого тижня відвідала Куявсько-Поморське воєводство, що у Польщі. Поїздка була ознайомчою і мала на меті налагодження партнерських стосунків. До полтавської делегації увійшли 16 представників бізнесу та влади. Гостей приймав мер Бидгоща – міста-побратима Кременчука.

Делегація з Полтавської області, на чолі з губренатором Степаном Бульбою, минулого тижня відвідала Куявсько-Поморське воєводство, що у Польщі. Поїздка була ознайомчою і мала на меті налагодження партнерських стосунків. До полтавської делегації увійшли 16 представників бізнесу та влади. Гостей приймав мер Бидгоща – міста-побратима Кременчука. Заступник мера міста, Сергій Бутко каже, що українці вивчали роботу органів місцевого самоуправління, знайомились з роботою комунальних підприємств міста. “ТелеграфЪ» звернувся до Сергія Бутка з проханням поділитися враженнями від поїздки:
- Польща – аграрна країна, яка увійшла до ЕС та підняла свою промисловість. Для них вступ до ЕС – це дуже важливо. Багато уваги поляки приділяють екологічним проблемам. Комунальне господарство тут поставлено так само, як і у нас, але система контролю набагато жорсткіша. Якщо людина не платить, вона нічого не отримує. На все стоять лічильники. Ще я помітив, що Польща має проблеми з дорогами.
- Чи задоволені поляки вступом до ЄС?
- Полякам зараз живеться не так легко, як до вступу в ЕС. Їм доводиться дуже багато працювати. І за все дорого платити. Керівництво держави, уряд, задоволі. Середній та великий бізнес також, тому що вступ до ЕС надав їм можливість отримати найновіші технології виробництва. Щодо середнього поляка, то його прибутки зменшились. А ціни там значно вищі, ніж в Україні.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх