Як кандидати в президенти збираються вирішувати воєнний конфлікт з Росією

7.04.2014, 17:32 Переглядів: 5 402

Як кандидати в президенти збираються вирішувати воєнний конфлікт з Росією

Загроза російського збройного вторгнення наразі лякає українців найбільше. Бо війна – це руйнація звичного життя, родинних зв’язків, а часто і фізичне знищення. Українці вже місяць живуть в очікуванні, коли ж вирішиться збройний конфлікт, розв’язаний РФ. Вперше в історії сучасної України президентські вибори відбуваються в атмосфері очікування війни, коли російські війська демонстративно стоять на східних та південно-східних кордонах України

Тому «ТелеграфЪ» вирішив найперше розповісти читачам, як кандидати у президенти планують розв’язати «російське питання». Ми друкуємо тези з їхніх виборчих програм, які стосуються російської інтервенції та долі Криму.

 

Олег Тягнибок

 

Завершити делімітацію та демаркацію державних кордонів України, у тому числі – морських. Встановити державні кордони в односторонньому порядку в разі подальшого зволікання Росії. Забезпечити належну прикордонну охорону. Запровадити візовий режим з Росією та безвізовий режим з державами ЄС. Вимагати виключити Російську Федерацію з усіх міжнародних організацій, принципи яких вона порушила. Вийти з членів та спостерігачів усіх наддержавних утворень, де домінує Москва, передовсім СНД.Вимагати від держав, які гарантували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї (Будапештський меморандум 1994 р.), дієвих, а не паперових гарантій. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про негайну військову допомогу Україні в разі збройної агресії.

 

Розпочати реальні, а не декларативні дії з інтеграції України до євроатлантичних структур безпеки: очистити владу та силові структури від агентури Москви; знешкодити фінансовані РФ підривні організації; погасити осередки сепаратизму; нейтралізувати територіальні претензії до України; забезпечити виведення російських військових баз з української території; негайно реформувати та розбудовувати ЗС та ВМС України.

 

Вимагати від країн-членів НАТО вигідних для України умов, чітких гарантій та конкретних термінів можливого вступу України до Альянсу.

Прискорити підписання економічної частини Угоди про Асоціацію з ЄС – угоди про повну та всеосяжну зону вільної торгівлі.

 

Здійснити необхідний комплекс заходів (дипломатичних, юридичних, військових тощо) для визволення Криму від окупації. Ухвалити державну програму інтеграції в українське суспільство його кримської частини, що передбачало б економічну, транспортну, культурну, інформаційну та освітню інтеграцію.

 

Дмитро Ярош

 

Відновлення ядерного статусу України

Налагодження співпраці з США та Великобританією як гарантами безпеки і територіальної цілісності України

Повна мобілізація, розгортання професійної армії, національної гвардії, територіального ополчення

Захист українського інформаційного простору – заборона трансляції антиукраїнських ЗМІ

Всебічна допомога кримськотатарському народу

Державна підтримка біженців, захист прав громадян України на окупованій території

Знищення російської агентурної мережі на території України, ліквідація усіх проявів сепаратизму

 

 

Петро Порошенко


«Пріоритетом стануть політична та дипломатична боротьба за повернення тимчасово окупованого Криму, збереження територіальної цілісності України, для чого глава держави повинен чути голос кожного регіону нашої соборної країни.


Окремо наголошую на неухильному дотриманні прав усіх національних меншин. Особливу увагу слід надавати захисту українців Криму та кримських татар як корінного народу Криму.


У той же час, громадяни України не зможуть почуватися у безпеці, поки ми не врегулюємо наші стосунки з Росією. Використаю повною мірою весь свій дипломатичний хист та політичний досвід, щоб забезпечити деескалацію конфлікту, уникнути війни та зберегти мир, знайти прийнятні способи співпраці з Росією, насамперед економічної – але з урахуванням незворотності нашого європейського вибору та територіальної цілісності України».


Юлія Тимошенко


«Російська Федерація, всупереч усім міждержавним договорам та нормам міжнародного права, здійснила військову агресію проти України. Нам потрібно негайно посилити армію та захистити державу. Я можу це зробити.


Ратифікувати Римський статут для забезпечення Україні права звернення в Міжнародний кримінальний суд у м. Гаага. Звернутися до Суду для зупинення військового захоплення України та притягнення до відповідальності тих, хто вчинив злочини проти людяності.


Звільнити Крим від російської окупації.


Добиватися компенсації за завдані збитки Україні в Криму через міжнародні суди.
Ліквідувати всі елементи залежності України від Росії – енергетичної, економічної, інформаційної. Побудувати дружні відносини з непутінською, демократичною Росією».


Сергій Тігіпко


«Відновити переговорний процес з усіх сфер діяльності з Росією на прагматичній основі та в інтересах України».


Михайло Добкін


У програмі пана Добкіна, яку він подавав до ЦВК як самовисуванець, є теза: «Я виступаю за якнайшвидше відновлення дружніх, партнерських відносин із Російською Федерацією в усіх сферах – і в першу чергу, в гуманітарній».


Втім, у програмі Михайла Добкіна, відредагованій та затвердженій на з’їзді Партії регіонів, відсутня інформація про вирішення питання військової агресії Росії та анексії АР Крим. Добкін публічно підтвердив, що цей варіант програми остаточний.


Петро Симоненко


«Сьогодні найважливішим, невідкладним завданням є відновлення нормальних, добросусідських відносин з Російською Федерацією, мирне врегулювання конфлікту, який завдав величезної шкоди нашим обом країнам, їх позиціям у світі. Трагічна сторінка в історії наших братніх народів повинна бути закрита раз і назавжди».

 

Анатолій Гриценко

Можете бути впевненими: під моїм керівництвом Україна би Крим не втратила, свою зброю ворогу – не здала!


Олег Ляшко


«Я поверну Україні Крим! Ми – мирні люди, але завжди дамо відсіч тим, хто зазіхає на те, що належить нам!


Росія не припинятиме спроб дестабілізувати ситуацію на Сході та Півдні України з подальшим введенням своїх військ для «захисту» російськомовного населення від «злобних бендерівців». Блакитна мрія кремлівського шизофреника – це російські танки в нашому золотоверхому Києві. Я не дам Путіну поневолити Україну! Наші армія і спецслужби під моїм керівництвом найрішучіше припинятимуть сепаратистські шабаші і спроби розколу України. Ті нечисленні громадяни України – які кличуть на нашу рідну землю іноземних окупантів, війну і кров – будуть позбавлені громадянства України.


Росія також дорого заплатить Україні за «незалежність» Криму! Я встановлю європейські ціни на поставку з України до Криму прісної води, газу, електроенергії. Вартість транзиту російського газу до Європи становитиме 500 доларів за тисячу кубів, а не 10 доларів, як зараз. Якщо Росія відмовиться платити – перекрию трубу.


На час російської агресії і окупації Криму я запроваджу візовий режим з Росією. Натомість з ЄС я домовлюся про встановлення безвізового режиму для громадян України і допомогу в обладнанні справжнього кордону з Росією. Жителі Криму з російськими паспортами, які голосували за від’єднання Криму від України, будуть позбавлені можливості отримувати візи до країн ЄС, пенсії і допомоги з державного бюджету України».


Валерій Коновалюк


«Відновлю дружні та взаємовигідні відносини з Російською Федерацією, країнами СНД, забезпечу стратегічне партнерство зі США, ЄС, країнами «Великої двадцятки».


Вадим Рабінович


«Сьогодні, – знову ж, не без участі політиків – у нас склалася непроста ситуація з Росією. Але водночас треба розуміти, що тисячі українців живуть у Росії, тисячі росіян – в Україні. Так, можна знову побудувати нову «залізну завісу»... Ми вже це проходили. Її все одно не стало. Не потрібно забувати, що нас багато що пов’язує. Не треба розпалювати конфлікт, а потрібно докладати максимум дипломатичних методів, щоб міжнародна спільнота не визнала Крим у складі РФ, щоб Україна була єдиною і неділимою».

 

Василь Куйбіда

Майдан, який скинув ненависний антиукраїнський режим, кардинально не змінив ситуацію, оскільки промосковські сили присутні майже в усіх структурах влади, в тому числі Верховній Раді, Уряді, силових структурах. Саме цим пояснюється пасивна позиція влади, яка привела до анексії Криму Росією. Саме цим пояснюється скрита підтримка владними органами в центрі і на місцях сепаратистських дій Росії проти України. Щоб отримати реальну можливість позбутися небезпечних наслідків дій кремлівської влади в Україні – потрібно привести до влади національні українські сили, які протягом усього часу української незалежності, у владі чи поза нею, вірою і правдою служили Україні і Українському народу.

 

Зорян Шкіряк

Повернення і звільнення від російської окупації АРК Крим як невід’ємної складової нашої країни.

 

Василь Цушко

Слід налагодити нормальні і тривкі відносини з РФ, як надійним партнером та сусідом. Питання повернення Криму треба вирішувати насамперед шляхом перемовин та підвищення рівня життя і демократичних свобод в нашій державі.


Олег Царьов


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.


Ренат Кузьмін


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.


Юрій Бойко


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.


Володимир Саранов


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.


Микола Маломуж


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.


Андрій Гриненко


У програмі кандидата інформація по темі відсутня.

 

Ольга Богомолець

У програмі кандидата інформація по темі відсутня

 

Наталія Королевська

У програмі кандидата інформація по темі відсутня

 

Олександр Клименко

У програмі кандидата інформація по темі відсутня

 

Нагадаємо, відвідувачі сайту "Телеграфа" дали відповідь на питання: що, на їхню думку, повинна зробити влада для вирішення кримської проблеми та воєнного конфлікту з Росією.

Теги: выборы-2014
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх