Суд над вбивцями солдата

17.04.2015, 17:32 Переглядів: 4 702

Суд над вбивцями солдата

На Харківщині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві кременчуцького військового Станіслава Прохорова, якого розстріляли з автомата свої ж, а потім прикопали тіло неподалік кордону з РФ. Капітан, який, за версією слідства, давав наказ на розстріл, не визнає своєї вини, один із сержантів визнає частково, а другий – повністю готовий відповідати за скоєне.

Суд над вбивцями солдата

 

10 квітня у Вовчанському районному суді Харківської області відбулося попереднє слухання справи щодо вбивства 31-річного Станіслава Прохорова – мобілізованого кременчужанина, який загинув від рук свого начальства, що влаштувало у військовій частині дідівщину.

 

Як повідомляв «ТелеграфЪ», трагічні події відбулися 14 листопада минулого року. Капітан та двоє сержантів, напідпитку, вчинили сварку із солдатами, а після того повели двох із них на розстріл. Станіслав загинув від автоматної черги, а другий солдат прикинувся мертвим та впав поруч. Їх потягли в бік кордону з РФ, щоб закопати у траншеї. Побачили, що один із чоловіків живий, та хотіли добити, але він втік. За десять годин підозрюваних затримали.

 

 

Суд над вбивцями солдата

– Вони прикопали тіло солдата та покинули місце постійної дислокації, – заявив прокурор Роман Нігруца. – Вони мали намір перетнути кордон.

 

За словами адвоката Тетяни Гузь, яка представляє інтереси сім’ї вбитого кременчужанина, капітан, який, за версією слідства, давав наказ розстрілювати, не визнає своєї вини.

Сержант, який стріляв, вину визнає частково, а сержант Олег Янковський (допомагав приховувати сліди злочину) заявив, що визнає себе винним.

 

Суд над вбивцями солдата

– Я розкаююсь за те, що зробив, – заявив він журналістам у суді. – Винен, готовий відповідати.

 

Суд над вбивцями солдата

Адвокат підсудних Сергій Рогозін заявив, що вина військових щодо вбивства Станіслава Прохорова не доведена.

Окрім вбивства, підсудним інкримінують до того ж знущання над шістьма солдатами (побиття, нанесення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості).

Солдати Микола Мацегора та Євген Гонтар заявляють, що побиття відбувалися систематично – начальство могло влаштовувати імітації розстрілів, закопували в землю та били.

Батьки загиблого Станіслава Прохорова вимагають для підозрюваних найвищу міру покарання – довічного ув’язнення.

 

Прокуратура вимагає «вишки» лише для двох, а сержанту, який згодився працювати зі слідством, «світить» більш м’яке покарання.

 

– Мабуть, слідство вирішило, що гарний свідок краще за поганого обвинуваченого, – пояснила адвокат Тетяна Гузь.

 

Станіслав Прохоров був мобілізований 6 серпня 2014 року – сам прийшов у військкомат, попросився в армію добровольцем, хотів захищати Україну. Він вже проходив строкову службу в армії. Потрапив до 92-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується на Харківщині. За день до загибелі чоловік телефонував дружині і казав, що в нього все добре. До мобілізації він працював оператором на «Лукасі».

Нещодавно на території підприємства відкрили «Стелу Слави», на якій увічнили пам'ять загиблих співробітників – Степана Усса та Станіслава Прохорова

Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх