Знову про наболіле або кому в міськвиконкомі потрібні суди!

13.04.2016, 17:37 Переглядів: 1 982 Р

Останнім часом у ЗМІ Кременчука тільки й мова про протистояння між міською владою та енергетиками. Спочатку сторони з'ясовували хто кому більше винен грошей, а тепер набирає обертів новий скандал.

Вдумайтеся, кременчуцькі очільники намагаються, не забрати у монополіста, а навпаки – змусити його і надалі обслуговувати внутрішньоквартальні теплові мережі міста. А ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" відмовляється. Ця ситуація вже набула широкого резонансу. І якщо аргументи міської влади ми постійно чуємо через підконтрольну пресу, то думка іншої сторони – губиться на тлі постійних і безсистемних коментарів нашої влади. Тож хотілося б почути, як до всього цього ставиться монополіст.

 

"З 2001 року існував договір оренди внутрішньоквартальних теплових мереж між ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" і КП "Благоустрій Кременчука", який чітко виконувався, – розповів голова Правління енергокомпанії Євген Засіменко. – Торік у грудні він був розірваний нами у судовому порядку. Причина у тому, що кошти на їх обслуговування були виключені з тарифу. На виконання рішення Господарського суду ми ініціювали створення комісії з передачі орендованого майна у комунальну власність та кілька разів офіційним листом запрошували КП "Благоустрій Кременчука" взяти участь у роботі комісії. Окрім того, надсилали цей самий лист до мерії. Комісія мала обстежити стан внутрішньоквартальних теплових мереж та скласти акт прийому-передачі майна. Вона не була створена через перепони з боку міської влади. Єдиний документ, який ми маємо у себе на руках – це Протокол про наміри організації заходів по прийманню-передачі комунальних теплових мереж у Кременчуці, орендованих ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО", підписаний міським головою Віталієм Малецьким. Там говориться, що для подальшої плідної співпраці необхідно, по-перше, згадану комісію створити 13 квітня 2016 року. Марно сподіватися, що сьогодні її ще встигнуть сформувати. Наскільки мені відомо, не затверджено навіть складу. По-друге, Акт приймання-передачі мереж підписати 29 квітня. У цьому документі також йдеться, що для нормального функціонування господарства міста та забезпечення конституційних прав населення Кременчука, зупинити всі відключення від електропостачання комунальних підприємств міста за умови проведення поточних взаєморозрахунків. Це енергокомпанія вже зробила. Ми також запропонували укладати помісячні договори, завдяки яким вдалося провести розрахунки з КП «Кременчукводоканалом».

18 лютого 2016 року міськвиконкомом була подана апеляція і завтра відбудеться судове засідання, на якому місто вкотре намагатиметься на економічно невигідних для компанії умовах відновити договір оренди. Нашу позицію підтримують три депутатські фракції у міськвиконкомі – Українське об’єднання патріотів "Укроп", ВО "Батьківщина" та ПП "Опозиційний блок". І наша позиція, незалежно від рішення суду буде незмінною".

 

Погодьтеся, поводиться наша влада більш ніж дивно, раніше за будь-якої нагоди вона заявляла, що від повернення мереж у комунальну власність пересічні споживачі тільки виграють і краще ніж власник, тобто місто, про них ніхто не подбає. Буде всім і надійне теплопостачання і обґрунтований тариф на тепло. Залишаться позаду турботи про те, що процес тарифоутворення може бути переданий монополісту, який, у свою чергу, включить до нього витрати на оренду тепломереж. Зараз у міськвиконкомі активно відхрещуються від цих слів і відмовляються чинити, як того вимагає здоровий глузд й прості математичні розрахунки? Це що якась змова? Чи перші прояви істерії нової влади, яка не знає, що робити з містом?

 

Сьогодні 13 квітня. Теплові мережі поки-що належать кременчуцькій громаді, але вже завтра, відбудеться засідання апеляційного суду, і є ймовірність що рішення буде на користь позивача. Тоді вони перейдуть до ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" і хто зупинить цю компанію, коли вона вирішить включити у тариф на тепло оренду внутрішньоквартальних мереж, а всіх нас змусить платити більше? Звісно ж, ніхто не зможе їй завадити. Тож висновки робіть самі.

 

У господаря міста Віталія Малецького залишається все менше часу, щоб повернути ситуацію назад і вирішити її на користь кременчуцької громади. Закликаємо його зробити це поки, ще не пізно!

 

І.Малашецька,

журналіст

 

На правах реклами

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх